The Ring (2002)

  En videofilm har en dødbringende effekt på sine seere. Efter at have set den selv har Rachel Keller syv dage til at opklare mystikken.


  HØJOKTANS DRAMATIK

  Gode gysertakter med stedvis effektivt rædselsvækkende scener: "The Ring" formidler en meget dramatisk historie ved hjælp af simple, men overbevisende effekter og professionelle skuespillere.

  Videostump med dødbringende virkning
  En ganske særlig videostump har en særdeles dødbringende effekt på dem, der ser den: Når videoen er færdig, har man nøjagtig syv døgn tilbage at leve i, hvilket en mystisk kvindestemme ringer og fortæller en.

  Koden skal knækkes
  Nu sidder hovedpersonen, Rachel Keller, i saksen. Hun har en uge til at få "knækket koden", komme bag kulisserne på videofilmen og finde nøglen, der måske kan redde hende og andre ofre i sidste øjeblik.

  Svært fordøjeligt
  Der er tale om en gyser, der fungerer rigtig godt. Plottet er svært at fordøje, lige en tand for overnaturligt, men formidlingen af historien er meget flot. Filmen er baseret på den kultiske japanske gyser, "Ringu".

  Enkle stemninger
  Alt fra skuespil til musik er overbevisende, men det er først og fremmest i de veludførte gyserscener, man finder de største kvaliteter. Som nævnt er det ikke de vilde effekter, der præger billedet, men derimod enkle stemningsskabende midler.

  Kolde rislinger
  Og stemningen opstår, somme tider så effektivt, at det risler koldt ned ad ryggen, som fx da en vild hest springer over bord på en færge.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2002, USA, Japan, Gyser, Mystik, Teenagere, 110 min.

  Dansk titel: Ringen
  Instr: Gore Verbinski Prod: Laurie MacDonald, Walter F. Parkes Manus: Ehren Kruger Baseret på: roman af Kôji Suzuki og manuskript til filmen "Ringu" af Hiroshi Takahashi Foto: Bojan Bazelli Klip: Craig Wood Mus: Hans Zimmer