The Man with Two Brains (1983)

  På en rejse til Wien møder en forsker en kollega, der kan holde udtjente hjerner i live.


  STEVE MARTIN IGEN IGEN

  Et udmærket forsøg på at genskabe noget af den karakteristiske 1940'er-science fiction med gale forskere: Steve Martin spiller den ambitiøse forsker, Hfuhruhurr, der rejser til Østrig med sin kone. I Wien møder han kollegaen, Dr. Necessiter, der har udviklet en metode, så han kan holde udtjente hjerner i live.

  Telepatisk forelskelse
  Det er selvsagt fængslende for en ivrig forsker som Hfuhruhurr, men han havde ikke forudset, at han ville forelske sig i en hjerne, som han kommunikerer telepatisk med - og det giver store problemer.

  Fagter & gummiansigter
  Et festligt bekendtskab til en vis grænse, men der går lidt for meget "Steve Martin" i den, med alt hvad det indebærer af fagter og gummiansigter.

  Ensidigt
  Alle gode fjollede indfald til trods sidder man tilbage med en meget dominerende fastbrændt Steve Martin-gummimaske med sprællede arme på nethinden. Og det synes lidt for ensidigt.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1983, USA, Komedie, Romantik, Science Fiction, 91 min.

  Dansk titel: Manden med to hjerner
  Instr: Carl Reiner Prod: David V. Picker, William E. McEuen Manus: Carl Reiner, Steve Martin, George Gipe Foto: Michael Chapman Klip: Bud Molin Mus: Joel Goldsmith