Dyden går amok (1966)

  Tre københavnere tager til en nordjysk landsby for at gå på jagt og møder uventet erotisk og alkoholisk livskraft.


  STØJENDE KAOS

  Her fortsætter Sven "Soldaterkammerater" Methling sin hylende, larmende og totalt overgearede lystspilsstil, der totalt tager pusten fra enhver og efterlader sit publikum måbende, undrende og stresset.
   

  Særligt nordjysk sindelag

  "Dyden går amok" er historien om tre københavnere, der tager langt op i det nordjyske for at gå på jagt. Men hvad de ikke er forberedte på, er det særlige nordjyske sindelag, der overrasker dem med rigelige mængder erotisk og alkoholisk livskraft.

  Helt opskruet
  Der er ligesom skruet helt op på alle tænkelige kontakter, på nær fornuftens. Filmen skriger og krukker sig gennem en gennemhullet og lalleglad historie, hvor skuespillerne står på nakken af hinanden for at vinde førsteprisen for overspil. Her føler man sig dog overbevist om, at Carl Ottosen vinder.

  Bondekulisse
  Langt det meste af filmen udspiller sig i en nogenlunde hyggelig indendørs bondekulisse, dog mangler man her sjæl og perspektivering. I de alt for få udendørsoptagelser finder man noget af den interessante autenticitet, som filmen med fordel kunne have inddraget langt mere af.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024