Dave (1993)

    Fordi han ligner præsidenten på en prik trækkes amerikaneren Dave ind i embedet som stand-in under præsidentens hemmelige indlæggelse.


    DRENGEDRØMME

    Tænk hvis man kunne prøve at være USA's præsident bare en uges tid, hvilken drengedrøm der så ville gå i opfyldelse. Hvis man kunne få indflydelse på de vigtige beslutninger for landet og kunne jonglere rundt med de mange millioner... Dave Kovic ledes tilfældigt ind i et eventyr, hvor denne drøm går i opfyldelse.

    Præsidentens stand-in
    Han ligner præsidenten meget, at han kan gå for at være ham. Derfor bliver han ansat til at udføre små vandringer gennem folkemasser, fordi præsidenten har en affære med en ung kvinde i den anden ende af byen.
     

    Klarer ærterne

    Dave klarer dette job glimrende, og da præsidenten går i koma efter samlejet, bliver Dave fastansat som præsident-stand-in, ulovligt naturligvis, men det er nu engang det bedste for nationen. Med hjælp fra præsidentens hjælpere Bob Alexander og Alan Reed bliver opgaven gjort lettere.
     

    Meget skal huskes!

    Der er jo mange navne og ansigter, der skal huskes. Alexander og Reed har desuden skumle planer, nu hvor den rigtige præsident ligger i koma. Alexander vil have Dave til at udnævne ham til vicepræsident hurtigst muligt...

    Morsom og munter
    "Dave" er en morsom og munter film, der sætter tilskueren i godt humør. Kevin Kline er i topform, og Sigourney Weaver leverer også en elskværdig præstation. Det bedste ved filmen er dog dens utrættelige og synlige opfindsomhed, der gør de fleste scener morsomme. Forløbet er ganske forudsigeligt, men filmen bliver kun stedvis sødsuppeamerikansk. Desværre bliver den så også sødsuppet med stort S.



    Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1993, USA, Komedie, Romantik, 110 min.

    Dansk titel: Dave
    Instr: Ivan Reitman Prod: Lauren Shuler-Donner, Ivan Reitman Manus: Gary Ross Foto: Adam Greenberg Klip: Sheldon Kahn Mus: James Newton Howard
    Priser
    • AAN - Bedste originale manuskript
    • GG-N - Bedste film
    • GG-N - Bedste skuespiller (Kline)