April (1963)

  En forelsket sygeplejerske kommer på hårdt arbejde for at få en forskende læge til at indse, at der er kærlighed imellem dem.


  SØD LILLE SVIRRETUR

  Uskyldig kærlighedskomedie, der charmer sig dejligt ind på tilskueren: "April" er letløbende, velsmurt og veloplagt.

   

  Unikt foryngelsesmiddel

  Den henrivende sygeplejerske Frk. April er genstand for de fleste mænds blikke, men ham hun er forelsket i, ænser hende ikke. Det er lægeforskeren Vagn Jochumsen, der er optaget af sin grundforskning i et unikt foryngelsesmiddel, at han dårligt bemærker April. Da de begge sendes på forskertur til Grækenland, bliver der lidt bedre tid til at udsende kærlighedsbølger, men den endeligt gensidige forståelse lader alligevel vente på sig.

  Smittende sværmeri
  Finn Henriksen går uimponeret til det ugebladslitterære forlæg af Ib Henrik Cavling. De sødsuppede toner træder faktisk i baggrunden til fordel for et smittende enkelt sværmeri. Særligt i Ove Sprogøes portræt af den opslugte, distræte Dr. Jochumsen finder filmen sin helt store udstråling. Men også Malene Schwartz, Lily Broberg, Bodil Udsen og Poul Reichhardt bidrager til den hjertelige kærlighedsaffære. Bent Mejding kan opleves som indsmigrende græker med sortfarvet hår, mens Arthur Jensen har en mikroskopisk rolle som fiskehandler.

  Elegant fotografering
  Henning Bendtsens elegante fotografering skaber en række mindeværdige scener; ikke mindst omkring Akropolis i morgensolen, hvor der rigtig kæles for de spektakulære vinklingsstemninger.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022