The Prince and the Showgirl (1957)

  En udenlandsk aleneprins falder for den udadvendte blondine og inviterer hende til pomp og pragt.


  FESTLIG KLASSEKOMEDIE

  En rigtigt veloplagt, om end fatalt langtrukket komedie, der præges af en legende romantik og begejstrede skuespillere.

  Halvdum blondine
  Marilyn Monroe er rigtig i sit es som den halvdumme blondine, Elsie, der arbejder som opkomling på et teater. Elsie bliver udvalgt af den besøgende prins Charles (ikke dén Charles, men en Charles fra mere eksotiske himmelstrøg), spillet af Laurence Olivier, til at deltage i et kongeligt middagsmåltid.

  Intime bagtanker
  Forventningsfuld som en lille pige drager Elsie til taffelet, men det skal hurtigt vise sig, at prinsen har helt andre og mere intime planer med den charmerende blondine. Planerne bliver dog ikke helt så lette at føre ud i livet, som prinsen havde forestillet sig.

  Funklende samspil
  Det er først og fremmest i spillet mellem Monroe og Olivier, at vi finder filmens dragende styrke. Manuskriptet bærer præg af at have et underskud af ideer til fornyelse undervejs, og filmen kører ganske enkelt fast.

  Trættende gentagelsesmønster
  Dette ses mest tydeligt, når en scene bliver ved og ved i et trættende gentagelsesmønster, hvor der ikke rigtig sker noget som helst. Ud over Monroes og Oliviers fantastiske samspil oplever vi også herlige birollepræstationer, bedst er Sybil Thorndike som Queen Dowager, spillet med uovervindeligt snobberi.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1957, Storbritannien, USA, Komedie, Romantik, 112 min.

  Dansk titel: Prinsen og korpigen
  Instr: Laurence Olivier Prod: Laurence Olivier Manus: Terence Rattigan Foto: Jack Cardiff Klip: Jack Harris Mus: Richard Addinsell