The Conspirators (1978)

  En irsk digter samler penge ind til stakkels fattige nordirere, men bruger i virkeligheden pengene til våben.


  COLUMBO I POLITISK MORDGÅDE

  Columbo, sæson 7:

  Try and Catch Me (1977)

  Murder Under Glass (1978)

  Make Me a Perfect Murder (1978)

  How to Dial a Murder (1978)

  The Conspirators (1978)

   

  Rødhåret og tillidsvækkende – og med en klangfuld, irsk accent – charmer digteren og forfatteren Joe Devlin (Clive Revill) sig ind på folk i Los Angeles, der gerne donerer penge til det gode formål, som Devlin taler for.

  Borgerkrigen i Nordirland støttes
  Ofre for den blodige borgerkrig i Nordirland skal støttes, men i virkeligheden bruger Devlin pengene til at købe våben for. De mange våben vil så blive fragtet til terroristerne i Belfast, med mindre kriminalbetjenten Columbo når at knække Devlins netværksmønster først.
   

  Med politiske undertoner
  Clive Revill er et frækt skurke-alternativ i Columbo-serien. Han yder friskt modspil til altid hårdarbejdende Peter Falk. Denne episode har politiske undertoner i form af borgerkrigen i Nordirland, og det er sjældent, vi oplever det hos Columbo.

   

  Underspil med bravour

  Våbenhandleren Vincent Pauley underspilles med bravur af Albert Paulsen, og L.Q. Jones optræder som ærlig husvognssælger med en væmmelig våbenforretning og det danskklingende efternavn Jensen.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1978, USA, Krimi, Drama, Columbo, 92 min.

  Dansk titel: De sammensvorne
  Instr: Leo Penn Prod: Richard Alan Simmons Manus: José Luis Navarro Foto: Isidore Mankofsky Klip: Howard Deane Mus: Patrick Williams