How to Dial a Murder (1978)

  En snedig tankelæser planlægger et mord ved hjælp af en simpel telefonopringning. Det bliver en svær nød at knække for kriminalbetjent Columbo.


  VELOPLAGTE RINGETONER

  Columbo, sæson 7:

  Try and Catch Me (1977)

  Murder Under Glass (1978)

  Make Me a Perfect Murder (1978)

  How to Dial a Murder (1978)

  The Conspirators (1978)

   

  Tankekontrolsguruen Eric Mason (Nicol Williamson) har udtænkt alle tiders mest fantastiske mordplan: Ved at træne sine to hunde "Gøg og Gokke" til at blive rasende og morderiske, når de hører et bestemt ord i telefonen, behøver Mason ikke selv være til stede, når mordet skal begås.

  Tankelæser-mord
  Og et mord må der komme. For tankelæseren har nemlig erfaret, at uheldige oplysninger om hans person er på vej til overfladen, med mindre han griber ind – eller rettere sagt Gøg og Gokke..

  Blandt de bedste episoder
  Episoden hører til blandt de absolut bedste i Columbo-serien. Historien er meget opfindsomt skrevet, og skuespillet bærer præg af dette. Eric Mason har en helt utrolig samling af Hollywood-memorabilia i sit hus, og det er blandt andet effekter fra klassikeren Citizen Kane (1941), der leder Columbo på sporet i opklaringsarbejdet af dette usædvanlige mord.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1978, USA, Krimi, Drama, Columbo, Dyr på film, 90 min.

  Dansk titel: Drej et mord
  Instr: James Frawley Prod: Richard Alan Simmons Manus: Tom Lazarus Foto: Isidore Mankofsky Klip: Robert Watts Mus: Patrick Williams