The Final Conflict (1981)

  Antikrist eller Satan i egen høje person spreder død og ødelæggelse omkring sig. Faren er, at han udadtil ser ganske almindelig ud.


  VI GØR TEGN IGEN

  Sammenhængende film:
  The Omen (1976)
  Damien: Omen II (1978)
  The Final Conflict (1981)
  Omen IV: The Awakening (tv) (1991)

  Australske Sam Neill spiller på alle ondskabstangenterne i denne pænt underholdende gyser, nummer tre i serien om selveste Satans færd på Jorden.

  Olm & dramatisk
  Stemningen er olm og dramatisk, mest takket være Jerry Goldsmiths satanisk-religiøse musik for dissonerende kor og bombastisk orkester, men også takket være en ambitiøs iscenesættelse, der absolut gør filmen værd at se.

  Det onde i egen høje person
  Damien Thorn har netop fået tildelt posten som USA's ambassadør i England, og her er det ham (naturligvis) magtpåliggende at få udryddet de mennesker, der udgør en trussel mod hans magt som det onde i egen høje person. Det er de færreste, der har kendskab til Damiens baggrund, men de der har vil gøre alt for at komme ondskaben til livs.

  Kører af sporet
  Neill spiller pænt, til tider virkelig flot. Der er dog ikke meget modspil at hente fra de hovedsagligt ukendte skuespillere, og efterhånden som historien begynder at køre af sporet og havner i overdrevets udørk, bliver filmen svær at sluge.

  Flot begyndelse
  Filmens første tyve minutter, inden Damien begynder sit ondskabstogt, er også de bedste minutter med skuespil, handling og iscenesættelse af ganske pæn karakter.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1981, Storbritannien, USA, Gyser, 104 min.

  Dansk titel: Tegnet 3: Det sidste opgør (Omen 3)
  Instr: Graham Baker Prod: Harvey Benrhard, Mace Neufeld Manus: Andrew Birkin Foto: Phil Meheux, Robert Paynter Klip: Alan Strachan Mus: Jerry Goldsmith