Spider-Man 3 (2007)

  Ondskabsfuldhed og personificeret sandstorm sender New York-superhelten Spider-Man på overarbejde uden merbetaling.


  GOD ENERGI

  Sammenhængende film:
  Spider-Man (2002)
  Spider-Man 2 (2004)
  Spider-Man 3 (2007)
  The Amazing Spider-Man (2012)
  The Amazing Spider-Man 2 (2014)

  Spider-Man: Homecoming (2017)

  Spider-Man: Far from Home (2019)


  Lillebror viser sig at have en del af den gode energi, som også det "trængte midterbarn" i Spider-Man-trilogien sprudlede af.

  Underholdningen er sikret
  Hermed er underholdningen sikret: Næsten to en halv time forekommer ikke af mange minutter for meget i selskab med eventyrlige helte- og skurketyper.

  Ufrivilligt ondskabsfuld
  Spider-Man, der i civil hedder Peter Parker, får sin sag for i New York. Ikke alene har en undsluppet fange taget form af et sandstorms-monster; en mystisk sort masse fra det ydre rum har også fået tag i Spider-Man, hvilket gør ham ufrivilligt ondskabsfuld. Der bliver nok at se til i kampen mod ondskab og sandstorm, ligesom privatlivet også byder på almengyldige udfordringer.

  Overbevisende effekter
  Båret af overbevisende visuelle effekter, der sjældent er usmageligt overdrevne, har "Spider-Man 3" allerede spundet et holdbart spind.

  Vid, bid & charme
  Generelt glæder man sig over, at dette tredje eventyr ikke hænger i en tynd tråd, men tværtimod har både vid, bid og charme i både historie, effekter og skuespil.

  Funklende biroller
  Her er et par biroller værd at fremhæve: J.K. Simmons’ koleriske chef har en glansscene i en samtaleanlægs-samtale med sin sekretær. Men særligt Bruce Campbell funkler i en kort, men genialt spillet scene på en fransk restaurant.

  Vagt kærlighedstema
  Til gengæld er Tobey Maguire irriterende apatisk som ’førsteelsker’ - en rolle han ikke udfylder troværdigt. I det hele taget er det sprøde sorg- og kærlighedstema filmens svageste led.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024