Spider-Man: Homecoming (2017)

  En teenager med superheltekræfter skal hele tiden forsøge at kontrollere både hormonerne og de særlige evner.


  MERE SPIDER-KRUDT

  Sammenhængende film:
  Spider-Man (2002)
  Spider-Man 2 (2004)
  Spider-Man 3 (2007)
  The Amazing Spider-Man (2012)
  The Amazing Spider-Man 2 (2014)

  Spider-Man: Homecoming (2017)

  Spider-Man: Far from Home (2019)

   

  Masser af krudt i røven og et ordentligt skud charme i forhold til "The Amazing Spider-Man 2". Tom Holland som den nye udgave af Spider-Man bidrager med en hel del karisma, men først og fremmest er "Spider-Man: Homecoming" bare meget bedre stykket sammen.

   

  Stram sparkedragt

  Tom Hollands Peter Parker har en stribe ganske særlige evner, som han helst holder hemmelige. I sin "fritid" er han nemlig Spider-Man, en ung mand med edderkoppekræfter, der iført sin stramme blå-røde sparkedragt ynder at fange forbrydere.

   

  En helt amindelig teenager

  Men Peter er også en helt almindelig teenager, der skal forsøge at begå sig mellem hormonerne, pigerne, vennerne og i det hele taget. Det bliver ikke lettere af, at pligterne hele tiden kalder, og han i tide og utide må trække i dragten.

   

  Bedre sammenhængskraft

  Sammenhængskraften er nogenlunde tilbage i Spider-Man-fortællingen, og her i det samlet set 6. eventyr møder den agile teenager andre superhelte, herunder særligt Iron Man, der også forsøger at agere en art faderfigur for den let flyvske Peter.

   

  Alle sejl sættes ind

  Filmeventyret er i hvert fald underholdende, selvom energiniveauet kommer og går. Bedst er oplevelsen, når alle sejl sættes ind - så længe balancen holder, og der ikke bare lægges lag på lag af action og fantastiske ekstremiteter. Og det går nogenlunde med det. Selvsagt(!) monster-støjende på lyd- og musiksiden.

   

  Tiltrængt afvæbnende humor

  Humoren er både vellykket og tiltrængt afvæbnende, og her er 21-årige Tom Holland (der skal spille den 15-årige Parker!) dygtig til at formidle replikkerne, så de ikke kammer over i det rendyrket farceprægede.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2017, USA, Action, Science Fiction, Eventyr, Fantasi, Teenagere, 133 min.

  Dansk titel: Spider-Man: Homecoming
  Instr: Jon Watts Prod: Kevin Feige, Amy Pascal Manus: Jonathan Goldstein m.fl. Baseret på: tegneserie af Stan Lee og Steve Ditko Foto: Salvatore Totino Klip: Debbie Berman; Dan Lebental Mus: Michael Giacchino