3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Spider-Man 2
En ung mand kan forvandle sig til Spiderman og få fantastiske kræfter. Og dem bliver der hårdt brug for!
STÆRK 2'ER

Sammenhængende film:
Spider-Man (2002)
Spider-Man 2 (2004)
Spider-Man 3 (2007)

Begejstringen er svær at skjule efter at have set "Spiderman 2", en gennemtænkt og sprudlende actionfilm med masser af charme, humor og rå spænding - der langt overgår etteren.

Tobey Maguire spiller igen den lidt kejtede knægt Peter Parker, der ihærdigt forsøger at skjule sin anden identitet, som han hurtigt havner i, når det brænder på i storbyen.

Elastisk spind
Så bliver han "Spiderman", en fyr med ret ekstreme edderkoppeegenskaber og et spind, der er uhyggeligt stærkt og elastisk. Med disse attributter har Spiderman let ved at fange almindelige småkriminelle, men han får sin sag for, da en videnskabsmand udstyret med fire kraftfulde jernarme raserer.

Det er Alfred Molina, der lægger krop til det fascinerende væsen, der kommer ud af hans eget eksperiment. Denne Dr. Octavius er et af filmens eminent underholdende stunts, der næppe kan skuffe ret mange af tegneserieforlæggets læsere.

Kærlighed og venskab på tapetet
Under den hæsblæsende actionfacade gemmer der sig flere fine menneskelige historier. Kærlighed og venskab er på tapetet, og det er vel at mærke i en stærkt afamerikaniseret form, der gør, at det bliver vedkommende også for almindeligt dødelige europæere.

Tobey Maguire overbeviser denne gang i hovedrollen, ikke mindst takket være det velskrevne manuskript, der i alle henseender er en klar forbedring i forhold til den første film. Ikke mindst fordi Spiderman i denne film viser tegn på svaghed.

Effektmæssigt og som helhedsoplevelse er filmen også rykket op en klasse eller to, og der er ikke meget andet at gøre end at bukke sig ærbødigt: en vellykket actionfilm!
Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Spider-Man 2

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
2004, USA, Fantasi, 127 min
Dansk titel: Spiderman 2
Instr: Sam Raimi Prod: Avi Arad, Laura Ziskin  Manus: Alvin Sargent  Baseret på: tegneserier af Stan Lee og Steve Ditko  Foto: Bill Pope  Klip: Bob Murawski  Mus: Danny Elfman, Bart Hendrickson  
Medvirkende:
Tobey Maguire (Spide-Man/Peter Parker)
Kirsten Dunst (Mary Jane Watson)
James Franco (Harry Osborn)
Alfred Molina (Doc Ock/Dr. Otto Octavius)
Rosemary Harris (May Parker)
J.K. Simmons (J. Jonah Jameson)
Donna Murphy (Rosalie Octavius)
Dylan Baker (Dr. Curt Connors)
Bill Nunn (Joseph 'Robbie' Robertson)
Willem Dafoe (Green Goblin/Norman Osborn)
Priser:
AA, Bedste visuelle effekter
AAN, Bedste lydmixing
AAN, Bedste lydeffektsklipning
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.