Spider-Man: Far from Home (2019)

  En teenagedreng med edderkoppe-kræfter må på overarbejde, da han er med klassen på studietur i Europa.


  HYSTERISK OVERGEARING

  Sammenhængende film:
  Spider-Man (2002)
  Spider-Man 2 (2004)
  Spider-Man 3 (2007)
  The Amazing Spider-Man (2012)
  The Amazing Spider-Man 2 (2014)

  Spider-Man: Homecoming (2017)

  Spider-Man: Far from Home (2019)

   

  Hvor "Spider-Man: Homecoming" i 2017 ellers varslede en behagelig opblødning i den uendelige film franchise, er vi her to år senere tilbage "på sporet" i raden af overgearede og overfortalte eventyr-scifi-film.

   

  Et filmet computerspil

  Reelt er "Spider-Man: Far from Home" intet andet end en børne- og ungefilm, vel at mærke med ren appeal rettet mod den computerspils-sultne generation. Filmen er mere end noget andet et filmet spil til det meget brede lærred, og dét er i sagens natur både sitrende, ekstremt overfortalt og endnu mere ekstremt støjende.

   

  Peter Parker i Europa

  Denne gang er historien om Peter Parker og hans overnaturlige edderkoppeevner hensat til Europa. Her får Parker og hans klassekammerater den helt store rundtur, startende i Venedig-Prag-Berlin... Men Parker får ikke fred ret længe, og han bliver nødt til at vride den stramme dragt ned over sin smækre krop.

   

  Gustne megavæsner

  For selv i Venedig og omegn står gustne og ondsindede megavæsner klar til at ødelægge og dræbe. Det helt store spørgsmål er, om Parker egentlig ved, hvad der er fantasi, og hvad der er virkelighed. Dén etiske overvejelse udfordrer Jake Gyllenhaals Mysterio nemlig.

   

  Heksekedel

  I en heksekedel-fortællestil, der aldrig tør trække vejret, er "Spider-Man: Far from Home" meget mindre charmerende end sin forgænger. Filmen synes udelukkende sat i verden for at imponere teknisk og for at suge flere teenage-millioner ind spindelvævets klæbrige substans.

   

  Selvproklameret superhelt

  End ikke Tom Hollands medfødte charme og bidrag fra nye "interessante" birollefigurer kan redde dette 7. Spider-Man-eventyr. Faktisk er Jake Gyllenhaals optræden som den selv-proklamerede superhelt Mysterio decideret latterlig.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2019, USA, Eventyr, Action, Science Fiction, Fantasi, Teenagere, 129 min.

  Dansk titel: Spider-Man: Far from Home
  Instr: Jon Watts Prod: Kevin Feige, Amy Pascal Manus: Chris McKenna, Erik Sommers Baseret på: tegneserie af Stan Lee og Steve Ditko Foto: Matthew J. Lloyd Klip: Leigh Folsom Boyd, Dan Lebental Mus: Michael Giacchino