The Amazing Spider-Man 2 (2014)

  En ung superhelt må for alvor på arbejde i New York, da onde kræfter truer freden - og en potentiel kæreste samtidig helst ikke skal undslippe.


  ROD I SPINDELVÆVET

  Sammenhængende film:

  Spider-Man (2002)
  Spider-Man 2 (2004)
  Spider-Man 3 (2007)
  The Amazing Spider-Man (2012)
  The Amazing Spider-Man 2 (2014)

  Spider-Man: Homecoming (2017)

  Spider-Man: Far from Home (2019)

   

  Andrew Garfield overtog Spider-Man-rollen fra Tobey Maguire og giver den efter to film i den ålestramme lycra-sparkedragt videre til Tom Holland. I "The Amazing Spider-Man 2" er der igen fuld blus på (tegneserie-)overdrevet, hvor mærkelige væsner og overnaturlige kræfter krydser New York på alle tænkelige og utænkelige måder.

   

  Rodet og støjende

  2'eren er lige nøkket mere rodet, støjende (konstant musik-underlagt (!)) og overfortalt end sin passable forgænger. Nu er vi virkelig i heksekedlens epicenter, og det bliver alt for meget af det gode - særligt i takt med, at de gode og de onde skal i store og endelige opgør i klimaks efter klimaks.

   

  En helt almindelig ung mand?

  Peter Parker er en tilsyneladende helt almindelig ung mand, der pifter efter piger (helst Emma Stones Gwen Stacy) og studerer hårdt. Men i sin fritid trækker han lynhurtigt Spider-Man-dragten på og har straks fantastiske kræfter, som primært bruges til at få byens kriminelle ned med nakken.

   

  Storskala-opgave

  En storskala-opgave opstår dog, da det store firma Oscorp nærmest besætter byen - og Spider-Mans trængsler bliver ikke mindre af, at firmaet netop har fået ny chef, hans gamle ven Harry (der dog snart viser sig at have skumle bagtanker.)

   

  Munden for fuld

  "The Amazing Spider-Man 2" tager ofte munden for fuld og trænger sig kritikløst frem gennem alle forhindringer som en hund i et spil kegler. Samtidig er der ikke rigtig nogen rød tråd i manuskriptet og dets mange skiftende stemninger. Fra outreret action får vi lige en pause med lidt kærlighedslir - for så at havne midt i et over-moraliseret dilemma med store verdensperspektiver. En af den samlede series foreløbigt svageste film.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2014, USA, Eventyr, Action, Science Fiction, Fantasi, 142 min.

  Dansk titel: The Amazing Spider-Man 2
  Instr: Marc Webb Prod: Avi Arad, Matt Tolmach Manus: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner, James Vanderbilt Baseret på: tegneserie af Stan Lee og Steve Ditko Foto: Dan Mindel Klip: Pietro Scalia Mus: Hans Zimmer