The Trust (2016)

  To Las Vegas-politimænd får nys om et gigantisk pengeskab og sætter sig for at prøve at åbne det. Men det skal vise sig at blive en særdeles krævende opgave.


  KREATIVT EKSEKVERET

  Med tanke på den enorme og stadigt voksende direkte-til-streaming-filmindustri, som bl.a. den alsidige skuespiller Nicholas Cage yder sit til som bijob, er det kun glædeligt, når man falder over et produkt, der skiller sig ud fra mængden.

  I hjertet af Guds eget land
  Som det er tilfældet med Brewer-brødrenes både spændende og humoristiske krimidrama om politimakkerparret Stone og Waters, der bekæmper kriminalitet i hjertet af Guds eget land, Las Vegas.

  Kreativt eksekveret
  For selvom "The Trust" byder op til dans med endnu en korrupt problematik, er filmen langt fra standard - hertil er den alt for kreativt eksekveret og endda svær at forudsige begivenhederne i.

  Gigantisk pengeskab
  Stone og Waters finder snart sig selv iført masker og med (bore)udstyret i orden. Fra en lejlighed er det nu planen at bore sig vej ned gennem gulvet og ind i et gigantisk pengeskabs sikkerhedsmekanisme. Når først der er hul igennem, er planen, at Stone skal kunne se, hvornår koderne giver et klik, mens Waters forsøger at åbne skabet.

  Håndfladesvedt højspænding
  I disse sekvenser kulminerer filmen i sin håndfladesvedte højspænding og er både teknisk og timingmæssigt fuldt på højde med langt mere vægtige klassikere i genren. Men hele tiden assisteret af en sært lunefuld humor, der samtidig afdramatiserer begivenhederne.

  Beundringsværdig balance
  Særligt Cage får noget interessant ud af sin rolle og er i beundringsværdig balance i et hektisk drama. Elijah Wood har gode scener og står faktisk godt til Cage - og i de velskrevne dialoger fremhæves de to betjentes dybe forskelligheder med fin humor.

  Dramatisk puls
  Reza Safinias originalmusik er faktisk ikke ueffen - det er bare en skam, at den pensles så rigeligt ud over store dele af handlingen. Men bemærk samtidig at der er mange scener, der står alene i egen dramatiske puls og tæft, bl.a. når højspændingen sitrer mest. Her træder det fint balancerede lyddesign til gengæld ind på egne præmisser og serverer en troværdig klangkulisse.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2016, USA, Krimi, Thriller, 92 min.

  Dansk titel: The Trust
  Instr: Alex Brewer Prod: Molly Hassell, Michael Nilon, Braxton Pope, Bradford L. Schlei Manus: Benjamin Brewer, Adam Hirsch Foto: Sean Porter Klip: Lauren Connelly Mus: Reza Safinia
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation