Mission: Impossible – Rogue Nation (2015)

    En adræt agent sætter livet på spil for at få skovlen under et topsikret forbryderisk syndikat.


    HÆSBLÆSENDE

    Sammenhængende film:
    Mission: Impossible (1996)
    Mission: Impossible II (2000)
    Mission: Impossible III (2006)
    Mission: Impossible - Ghost protocol (2011)
    Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

    Mission: Impossible - Fallout (2018)


    Skabelonpræget men også saftig actionunderholdning: "Mission: Impossible 5" giver den gas og baghjul i de fleste elementer og er i de bedste scener helt på højde med den vellykkede 4’er.

    Alt på spil
    Vores lille actionhelt Ethan Hunt sætter alt på spil i kampen for at få skovlen under væmmelige bagmænd. Det er et velkendt og ikke særlig inspireret plot - hér er det virkelig indpakningen, der rykker.

    Hæsblæsende åbning
    Filmen åbner forventeligt hæsblæsende med en overvældende actionscene. Her hænger Hunt i armene udvendigt på et fly, der er ved at lette. På mange måder filmens bedste sekvens.

    Storpolitisk plot
    Herefter fortaber umiddelbarheden sig i stigende grad i det storpolitiske plot, der aldrig bliver rigtig interessant. Lad os hellere komme ud i det blå og opleve det umulige sammen med Hunt og hans kammerater.

    Stereotype roller
    Det er svært at finde gnist i de mange stereotypt skrevne biroller. Jeremy Renner er tørt overflødig som mellemmand i jakkesæt, Alec Baldwin glat kedsommelig i et andet jakkesæt, Ving Rhames mærkværdigt anonym.

    Gassen ikke af ballonen
    Mest ud af klichéerne får Simon Pegg som slesk bagmand. Filmen er helt forventeligt underkastet et vulgært musikalsk brandtæppe: tempoet og gassen må for alt i verden ikke gå af ballonen.

    Livsfarlige dyk
    Ud over åbningsscenen imponerer også Hunts livsfarlige dyk i dybet for at frelse - om ikke verden - så i hvert fald en pæn del af den.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2015, USA, Kina, Hong Kong, Action, Thriller, 131 min.

    Dansk titel: Mission: Impossible – Rogue Nation
    Instr: Christopher McQuarrie Prod: J.J. Abrams, Bryan Burk, Tom Cruise, David Ellison Manus: Christopher McQuarrie Baseret på: tv-serie af Bruce Geller Foto: Robert Elswit Klip: Eddie Hamilton Mus: Joe Kraemer