Iron Man (2008)

  En ferm våbenproducent med røven fuld af penge bliver idealist og skaber en unik dragt, der giver ham uanede kræfter i kampen mod de onde.


  JERN MOD JERN #1

  Sammenhængende film:
  Iron Man (2008)
  Iron Man 2 (2010)
  Iron Man 3 (2013)

  Ikke uden min stive spadseredragt: "Iron Man" er jern mod jern i kæk og kæphøj action. Den første blandt flere storfilm baseret på tegneserieoplægget har både humor og jernvilje.

  Nærdødsoplevelse
  En stinkende rig våbenproducent får efter en nærdødsoplevelse i Afghanistan øjnene op for, at krig kan være noget møg. Derfor bruger han nu sin energi på at udvikle et våben, der kan hjælpe til, at verden bliver et bedre sted.

  Velarmeret stålsathed
  Den særlige dragt, han arbejder på, placerer ham selv i en velarmeret stålsathed, hvor en lussing svarer til et møde med en gaffeltruck i fuld fart. Så nu har ondskaben i USA og omegn god grund til at ryste i bukserne, med mindre den kan ryste op med et modspil.

  Kæk & rapkæftet
  Kæk og rapkæftet tegneserie-action med en nærmest uophørlig fremdrift, der er smittende og veltimet. I de bedste scener går genrefilmen op i en højere enhed, men meget af herligheden går tilsvarende op i røg og effekter uden at efterlade sig meget andet end en lille fis.

  En balancekunst
  Balancekunsten er således ikke mestret, men i helheden er denne brovtende film pænt charmerende trods al den støjende og musikunderlagte ekstremisme, og Robert Downey Jr. Stortrives i titelrollen.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2008, USA, Eventyr, Action, Science Fiction, 200 min.

  Dansk titel: Iron Man
  Instr: Jon Favreau Prod: Avi Arad, Kevin Feige Manus: Mark Fergus, Hawk Ostby, Art Marcum, Matt Holloway Baseret på: tegneserier af Stan Lee, Don Heck & Larry Lieber Foto: Matthew Libatique Klip: Dan Lebental Mus: Ramin Djawadi
  Priser
  • AAN - Bedste lydklipning
  • AAN - Bedste visuelle effekter