What Maisie Knew (2012)

  En 7-årig pige bliver ufrivilligt midtpunkt i sine selvoptagede forældres skilsmissedrama.


  BARNETS TARV?

  Et lækkert lille billede på moderne fravær, som det opleves af den 7-årige pige, Maisie, da hendes forældre absolut ikke kan finde ud af det sammen.

  Rundt i manegen
  Hele tiden trækkes Maisie rundt i manegen og må lægge krop, psyke og ikke mindst ører til rigtig meget ævl, og oftest havner hun i pleje hos faderens nye kæreste, Margo.

  Her bliver Maisie i det mindste mødt af kærlighed, men moderen er en jaloux og utålmodig bitch, der kun tænker på sig selv.

  Snart har hun giftet sig med den unge og sympatiske Lincoln, udelukkende med det formål at få juridisk ret til at se sin datter mere.

  En ny tryg tilværelse
  Men selv det konstruerede ægteskab kan ikke holde i længden, og da Margo og Lincoln får et godt øje til hinanden, kan det blive begyndelsen til en ny tryg tilværelse for Maisie.

  Tålmodig & uforstående
  Det idiotiske voksenspil formidles ganske fint med udgangspunkt i pigens oplevelsesverden. Hun ser tålmodigt og uforstående til, mens forældrene kæmper for at vise bare en smule nærvær.

  Evindeligt rastløse
  Her lykkes filmen flot i portrættet af den evindeligt rastløse voksne, der konstant har vigtige telefonsamtaler og i det hele taget ikke rigtigt gider det dér med børn.

  Den oprigtige forelskelse
  Som kontrast opstår den oprigtige kærlighed imellem de to afsatte partnere: Margos og Lincolns forelskelse udgør en sød lille historie, der ikke forfalder til det plumpt rosenrøde, der ellers ligger lige for.

  Vokser med opgaven
  Velspillet og båret af en fredelig fortællestil, der ikke bombarderes med musik. Filmen vokser med opgaven og bliver bedre og mere intens i sidste halvdel.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2012, USA, Drama, Børn på film, 99 min.

  Dansk titel: What Maisie Knew
  Instr: Scott McGehee Prod: Daniel Crown, Daniela Taplin Lundberg, William Teitler, Charles Weinstock Manus: Nancy Doyne, Carroll Cartwright Baseret på: roman af Henry James Foto: Giles Nuttgens Klip: Madeleine Gavin Mus: Nick Urata