Olsen-banden overgiver sig aldrig (1979)

  En rullende tank fra militæret er et vigtigt led i bandelederen Egons plan om skummelt opkøb af aktier i Magasin Du Nord.


  FORBRYDELSE BETALER SIG IKKE #11

  Sammenhængende film:
  Olsen-banden (1968)
  Olsen-banden på spanden (1969)
  Olsen-banden i Jylland (1971)
  Olsen-bandens store kup (1972)
  Olsen-banden går amok (1973)
  Olsen-bandens sidste bedrifter (1974)
  Olsen-banden på sporet (1975)
  Olsen-banden ser rødt (1976)
  Olsen-banden deruda' (1977)
  Olsen-banden går i krig (1978)
  Olsen-banden overgiver sig aldrig (1979)
  Olsen-bandens flugt over plankeværket (1981)
  Olsen-banden over alle bjerge (1981)
  Olsen-bandens sidste stik (1998)
  Olsen banden junior (2001)

  For 11. gang tørner Egon, Benny og Kjeld sammen i en festligt sprudlende dansk folkekomedie. Også denne gang har Egon en plan, men det er hverken en af hans eller manuskriptforfatternes bedste.
   

  Livligt munter

  "Olsen-banden overgiver sig aldrig" er ganske vist livligt munter og satirisk som alle de andre film, men den savner den helt euforiserende humor, der så ofte i serien har ført til mange herlige grineflip. Historien løber ikke så let, som det normalt er tilfældet. Stadigvæk dog mesterlig underholdning.

  Børge skal være far
  Da Egon kommer ud fra fængselet, ligger Benny og sover i bilen. Kjeld er hjemme. Børge skal være far, og det går de meget op i derhjemme (navnlig Yvonne). Selvom der ikke rigtig er stemning for at rode sig ud i noget, lykkes det alligevel Egon at få overbevist sine bandemedlemmer om, at det sagtens kan betale sig. Hans plan er stensikker og oven i købet lovlig. Han har delt celle med en bagmand, der har givet ham de nødvendige oplysninger. Planen er på finurlig vis at opkøbe aktier og værdipapirer i store danske virksomheder, i særlig grad Magasin du Nord.

  Ved for meget
  Når man samtidig - som Egon - ved for meget, er der gode muligheder for at tjene store penge. Men det lykkes naturligvis ikke. Ikke sådan uden videre i hvert fald. Egon, Benny og Kjeld må meget igennem, når den røde kuffert stjæles eller bliver væk, og banden går ikke af vejen for drastiske metoder.

  Stjæler kampvogn
  Fx stjæler de en kampvogn for ikke at vække opsigt, da de skal forsøge at tilbage-erobre kufferten fra ministeren, der holder EU-møde i sit hjem. Og midt i det hele må Kjeld styrte til fødeklinikken for at overvære "lille Kjeld"s første sekunder. "Lille Kjeld" hører vi imidlertid ikke noget om i de efterfølgende film. Bemærk ministerens kone, der lider af rengøringsvanvid (fremragende portrætteret af Vera Gebuhr) og Buster Larsen som belgisk vagtmand, der går agurk, da Olsen-banden giver ham et pornoblad og en oppustelig dukke.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024