The Dreamers (2003)

  To unge franske tvillinger inviterer en amerikaner på lysteventyr i 1960'ernes Frankrig.


  UNG LYST

  +  PLUS: frækt pirrende situationer | pænt spil

  -MINUS: søgt historie | savner ponus | popmusik

   

  Den unge, spirende seksualitet skal rigtig ud blandt publikum i denne lettere saftige, men kraftigt søgte historie: Et ungt fransk tvillingepar, en af hankøn (Theo) og en af hunkøn (Isabelle), på det nærmeste hverver en lidt forvirret og meget nysgerrig amerikaner (Matthew). Alle er de omkring de 19 år.

  Ungt frisind
  Tvillingeparret er ganske optagede af det seksuelle, og Matthew kommer som kaldet: Nu kommer endelig udfordringerne! Matthew er overrasket over tvillingernes frisind – de ligger nøgne i ske og taler åbent om det frække. Men nu er der altså lagt brænde i ovnen – og resten vil vi hermed overlade til fantasien..

  Et stykke med bart
  Ærgerligt nok virker "The Dreamers" mest som en konstrueret "sikker sællert" til det småliderlige publikum, der hungrer efter at se et stykke med bart på de unge mennesker. Man savner egentlig dybde i historien, der hurtigt bliver gennemskuelig og utroværdig. Det er muligvis en seksuel ønskesituation for mange at havne i, men særlig sandsynlig er den ikke!

  Safterne driver
  De unge skuespillere er ret overbevisende i de udfordrende roller, men man savner en drivende saft og kraft til at give hele affæren mere pondus. Oftest belemret af larmende popmusik, der generer ørerne.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2003, Storbritannien, Romantik, Erotik, Drama, Teenagere, Homoseksuelt tema, 115 min.

  Dansk titel: Dreamers
  Instr: Bernardo Bertolucci Prod: Jeremy Thomas Manus: Gilbert Adair Foto: Fabio Cianchetti Klip: Jacopo Quadri Mus: Sam Andrew m.fl.