Get Real (1998)

  To unge mænd forelsker sig og gennemlever svære identitetskriser i kampen for at blive anerkendt blandt forskrækkede mennesker.


  ARKETYPISK HOMOFILM

  Lovligt melodramatiseret og ikke mindst tykt klichémættet homoseksuel kærlighedshistorie, der har sine forcer tidligt i historien men siden drukner i sovs.
   

  Tilfældige møder

  16-årige Steven mødes med tilfældige ældre mænd ved skovbrynets offentlige toilet. En dag dukker skolens hotteste tyr op - en veldrejet atlet, der nok føler sig tiltrukket af Steven, men som for alt i verden ikke vil afsløres som bøsse.

  Svær accept
  Filmen beskriver først og fremmest Stevens kamp for at blive accepteret i et britisk (skole)samfund, der er blindt over for homoseksualitet og i virkeligheden betragter det som en sygdom.
   

  Fremmedgørelsesangst

  Mødet med og forelskelsen i den flotte atlet gør ikke sagen nemmere, for han er det udtrykte billede på fortielse og fremmedgørelsesangst, hvorfor Steven føler sig nødsaget til at forfatte en anonym artikel om at være bøsse på skolen.

  Arketypisk
  "Get real" udvikler sig til at blive en helt igennem klassisk og arketypisk problematiserende coming out-film, hvor samfundets, forældrenes og de hårde drenges homofobi er krumtappen.
   

  Bøsser har det frygtelig svært...

  Man havde ellers anderledes forventninger til historien, der i den første times tid har en række kvaliteter i retning af at ville andet og mere end fortælle om, hvor frygtelig svært bøsser har det.

  Utroværdig udstråling
  Det er i øvrigt meget svært at identificere sig med de elskende protagonister, ikke mindst fordi deres forelskelse på intet tidspunkt synes hverken sandsynlig eller har nogen form for troværdig udstråling. Pænt spillet uden prangende enkeltpræstationer. Filmen er let og gelinde underkastet en stadig strøm af stemningsdikterende filmmusik.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1998, Storbritannien, Drama, Teenagere, Romantik, Homoseksuelt tema, 108 min.

  Dansk titel: Get Real
  Instr: Simon Shore Prod: Stephen Taylor Manus: Patrick Wilde Baseret på: skuespil af Patrick Wilde Foto: Alan Almond Klip: Barrie Vince Mus: John Lunn