The Deep (1977)

  Et ungt par er på en romantisk ferie i Bermuda, hvor de under en dykning opdager vraget af et lastskib fra 2. verdenskrig. Opdagelsen bliver farlig.


  DYBE TRAUMER

  Dette stort anlagte havdrama har større kvaliteter, end det har svagheder men er alligevel en lovligt tynd kop havkaffe, dyppet i alle tænkelige klichéer.
   

  Romantisk ferie med et twist

  Et ungt par er på en romantisk ferie i Bermuda og dykker blandt fisk og koralrev, da de støder på et vrag af et lastskib fra 2. verdenskrig. Blandt vraggodset er en lille flaske, der skal vise sig at have endog meget stor værdi på det sorte marked. Flasken indeholder nemlig morfin, og det hedder sig, at vraget indeholder tusindvis af disse flasker.
   

  Grumme bagmænd står klar

  Sammen med en skattejæger sættes alt nu ind for at indsamle de værdifulde flasker, før grumme bagmænd når at sætte en kæp i hjulet – og sågar en kugle for panden.

  I en klasse for sig
  Filmens undervandsfotografering er i en klasse for sig og den helt store oplevelse. Der er generelt en betagende ro og ukrukkethed over scenerne mellem vragdelene, der gør spændingen konkret og æstetikken delikat. Til gengæld skrues der lovligt op for blussene under de forventelige klichéer, hvor fx slesk sort mand uden skrupler udgør den onde, og blond velskabt amerikaner med skøn pigekæreste den gode.

  Fin underlægningsmusik
  Undervandsscenernes lyddesign er måske lovligt pludrende – men alligevel på en velovervejet måde, der ikke stikker ørerne ud. På samme måde er John Barrys fine underlægningsmusik ikke på noget tidspunkt misbrugt  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1977, USA, Thriller, Eventyr, Mystik, 123 min.

  Dansk titel: The Deep
  Instr: Peter Yates Prod: Peter Guber Manus: Peter Benchley, Tracy Keenan Wynn Baseret på: roman af Peter Benchley Foto: Christopher Challis Klip: David Berlatsky Mus: John Barry
  Priser
  • AAN - Bedste lyd
  • GG-N - Bedste originale sang ("Down deep inside")