Nurse Betty (2000)

  En servitrice med en umulig mand og en sygelig fascination af en særlig tv-serie sætter sig selv i en absurd situation.


  VELSKREVET OG SPECIELT

  En komedie ud over det sædvanlige: særpræget, overraskende og medrivende. "Nurse Betty" er virkelig smæk for skillingen og ikke en film, man skal pege fingre af.
   

  Tv-serieafhængig servitrice

  Renée Zellweger har måske sit livs rolle som den stærkt tv-serieafhængige servitrice Betty Sizemore. Hver dag følger hun med i en sæbelæge-tv-serie, og hun lever sig så meget ind i begivenhederne, at hun har endog særdeles svært ved at skelne fiktion fra virkelighed.
   

  Alt på et bræt

  Hun kommer så langt ud, at hun - som en chokreaktion ovenpå en personlig tragedie, der ikke skal afsløres hér - sætter alt ind på at finde sin drømmefyr. Og hun har slet ikke fattet, at drømmefyren, der er hovedrollekarakteren i hendes tv-serie, ikke er den samme i virkeligheden.
   

  En drøm om at blive stjerne

  Betty kommer virkelig i kontakt med drømmefyren, der spilles af Greg Kinnear. Han bliver så fascineret af Bettys indlevelse og viden om tv-seriens miljø, at han tror, hun bluffer og vil sætte alt ind på at blive medspiller i serien.

  Næsten vulgær ironi
  Her bliver filmen efterhånden en tand for meget, og en lidt overgearet komik overtager den ellers så fantasifulde og betagende stil, hvor flere genrer og stemninger konstant spiller sammen.
   

  Vulgær ironi

  Krimidelen i filmen sørger Morgan Freeman og Chris Rock for - til stor fornøjelse: hele tiden med en næsten vulgær ironi i selv de mest voldelige situationer, der opstår som følge af den personlige tragedie, som vi vælger at hemmeligholde i denne anmeldelse. Glimrende skuespil, høj-oktans underholdning.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, USA, Tyskland, Komedie, Krimi, Drama, 105 min.

  Dansk titel: Nurse Betty
  Instr: Neil LaBute Prod: Steve Golin, Gail Mutrux Manus: John C. Richards, James Flamberg Foto: Jean-Yves Escoffier Klip: Joel Plotch, Steven Weisberg Mus: Rolfe Kent
  Priser
  • CAN - Bedste manuskript
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering
  • GG - Bedste skuespillerinde (Zellweger)