Beyond the Law (1993)

  En politibetjent går undercover som motorcykelbandemedlem i håb om at kunne optrevle en hærgende bandes omfattende kriminalitet.


  DUM KITSCH

  + PLUS: tidsbillede
  -MINUS: ufrivilligt komisk | utroværdig

   

  I dag mere kitsch end noget andet: "Beyond the Law" er svær at tage alvorlig som actionfilm, men fungerer som underholdende tidsbillede.

  Hævet over loven?
  Politimanden Daniel Saxon er godt og grundigt træt af hærgende motorcykelbander, der åbenbart føler sig hævet over loven. Så han tager sagen i egen hånd, bliver lært op i motorcykelkendskab og får sit eget rygmærke. Snart kan han blande sig med de tunge drenge og bliver respekteret som en tough guy, før han sætter en lige-politi-højre ind.

  Ufrivilligt komisk
  Filmen er mere end noget andet (ufrivilligt) komisk. Det er virkelig svært at se, at handlingen på nogen måde kan tages alvorligt - men det er omvendt (og bagvendt) det, der gør filmen seværdig i dag.

  Med bag facaden
  Charlie Sheen tillægger sig fuldskæg og forfører en yndig journalist, der har fået lov til at komme med bag facaden for at skrive en artikel om motorcykelbander.

  Tidstypisk musik
  Det meste af handlingen foregår til den tidstypiske underlægningsmusik, der oven i købet dikterer udfaldet af kommende scener. Michael Madsen har ikke meget at arbejde med som bossen uden moralske skrupler.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1993, USA, Action, Krimi, 108 min.

  Dansk titel: Fixing the Shadow
  Instr: Larry Ferguson Prod: John Fiedler, Mark Tarlov Manus: Larry Ferguson Foto: Robert M. Stevens Klip: Don Brochu, Robert C. Jones Mus: John D'Andrea, Cory Lerois