Psycho (1998)

  En psykisk ustabil motelvært tager "kærligt" imod sine gæster, og det får en ung kvinde med benene på nakken at føle.


  MENINGSLØS REMAKE

  Sammenhængende film:
  Psycho (1960)
  Psycho II (1983)
  Psycho III (1986)
  Psycho (1998)

  Den hollandskfødte instruktør, Gus Van Sant, fik i 1998 endelig sin gamle drøm om at genindspille Hitchcocks gyserklassiker fra 1960 til at gå i opfyldelse. En systematisk gennemgang scene for scene med intakte dialoger - det eneste ændrede er, at filmen nu er i farver.

  Mentalt ude på et sidespor
  Handlingen kender vi jo: Marion Crane stikker af med $400.000 fra sit arbejde og gør et hvil på Norman Bates' motel ved hovedvejen. Det skulle hun ikkehave gjort, for Norman Bates er psykisk helt ude på et sidespor, og han myrder hende med en køkkenkniv.
   

  "Kærlig" behandling

  Privatdetektiven Milton Arbogast følger sagen op, men får samme behandling. Hvad sker der mon, når den afdøde Marions søster og Marions kæreste tager til motellet for at møde Bates?

  Uklædeligt
  Hverken de nye farver eller skuespillere klæder filmen. Man sidder unægtelig med en følelse af, at filmholdet bare har villet eksperimentere med et gammelt mesterværk for at lære lidt om, hvordan man genindspiller scene for scene. Resultatet er mere en fornærmelse mod Hitchcoks mesterværk, end det er en hyldest.

  Skuffende & meningsløst
  Ingen af skuespillerne kan bare tilnærmelsesvis leve op til de originale, og især Vince Vaughns udgave af Norman Bates er helt skudt forbi. Alt i alt en meget skuffende og meningsløs genindspilning, spild af film.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, USA, Gyser, Thriller, Mystik, Seriemordere, 99 min.

  Dansk titel: Psycho
  Instr: Gus Van Sant Prod: Brian Grazer, Gus Van Sant Manus: Joseph Stefano Baseret på: roman af Robert Bloch Foto: Christopher Doyle Klip: Amy E. Duddleston Mus: Bernard Hermann, Danny Elfman