4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Psycho
En psykisk syg motelvært tager "kærligt" imod sine gæster.
MENINGSLØS REMAKE

Sammenhængende film:
Psycho (1960)
Psycho II (1983)
Psycho III (1986)
Psycho (1998)

Den hollandskfødte instruktør, Gus Van Sant, fik i 1998 endelig sin gamle drøm om at genindspille Hitchcocks gyserklassiker fra 1960 til at gå i opfyldelse. En systematisk gennemgang scene for scene med intakte dialoger - det eneste ændrede er, at filmen nu er i farver.

Psykisk ude på et sidespor
Handlingen kender vi jo: Marion Crane stikker af med $400.000 fra sit arbejde og gør et hvil på Norman Bates' motel ved hovedvejen. Det skulle hun aldrig have gjort, for Norman Bates er psykisk helt ude på et sidespor, og han myrder hende med en køkkenkniv.

Privatdetektiven Milton Arbogast følger sagen op men får samme behandling. Hvad sker der mon, når den afdøde Marions søster og Marions kæreste tager til motellet for at møde Bates?

Uklædeligt
Hverken de nye farver eller skuespillere klæder filmen. Man sidder unægtelig med en følelse af, at filmholdet bare har villet eksperimentere med et gammelt mesterværk for at lære lidt om, hvordan man genindspiller scene for scene.

Resultatet er mere en fornærmelse mod Hitchcoks mesterværk, end det er en hyldest.

Skuffende & meningsløst
Ingen af skuespillerne kan bare tilnærmelsesvis leve op til de originale, og især Vince Vaughns udgave af Norman Bates er helt skudt forbi. Alt i alt en meget skuffende og meningsløs genindspilning, spild af film.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Psycho

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1998, USA, Gyser, 99 min
Dansk titel: Psycho
Instr: Gus Van Sant Prod: Brian Grazer, Gus Van Sant  Manus: Joseph Stefano  Baseret på: roman af Robert Bloch  Foto: Christopher Doyle  Klip: Amy E. Duddleston  Mus: Bernard Hermann, Danny Elfman  
Medvirkende:
Vince Vaughn (Norman Bates)
Anne Heche (Marion Crane)
Julianne Moore (Lila Crane)
William H. Macy (Milton Arbogast)
Viggo Mortensen (Sam Loomis)
Philip Baker Hall (Sheriff Al Chambers)
Rita Wilson (Caroline)
James Remar (Patrolman)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.