Dodgeball: A True Underdog Story (2004)

  En gruppe båtnakker fra et lille motionscenter er oppe imod en selvfed motionsguru, der ved at slå dem i en særlig bolddisciplin kan overtage motionscentret.


  LALLEGLAD OVERFLADEKOMIK

  Plat, billig, dum, åndssvag og ligegyldig farce: Det er forbløffende, at en film som denne overhovedet ser dagens lys. Men den er tilsyneladende skabt af båtnakker til båtnakker, og dem skal der jo også være plads til.


  Bøvet humor
  Så kan man hævde: "Man skal ikke tage filmen så seriøst.. Det er jo bare bøvet humor.. Den er da meget sjov.." Og det er også helt rigtigt, men det gør bare ikke filmen bedre. Det er en på alle måder kikset og åndsfraværende produktion, hvor skuespillerne kæmper med idiotiske stereotyper på skæve eksistenser, der forsøger at agere morsomme.

   

  En voldsom boldsport

  Vince Vaughn og Ben Stiller (sidstnævnte har også koproduceret filmen) kommer op imod hinanden i en voldsom boldsport kaldet "Dodgeball", hvor det gælder om at tyre modstanderen i gulvet.

  Halvkvalte grin
  Der er både ære og penge på spil, så der bliver kamp til stregen. Enkelte halvkvalte grin opstår undervejs. Fedemandsscenen under slutteksterne er filmens tvivlsomme højdepunkt.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023