Silent Witness: Buried Lies (1996)

  Som nystartet i jobbet som chefpatolog hos Cambridges politi, får Samantha Ryan straks en ubehagelig sag om børnemishandling- og mord.


  FREDELIG UHYGGE

  Begyndelsen på den meget langstrakte (i 2019 endnu ikke afsluttede) BBC-kriminalserie "Silent Witness" tegner lovende.

  Britisk afdæmpet
  Stilen er velkendt britisk afdæmpet, blottet for unødvendig indpakning, nogenlunde velspillet og med en tilpas ’saftig’ åbningssag: Samantha Ryan er netop startet i sit nye job som chefpatolog i Cambridges drabsafdeling. Ud over at hun kun lige er i gang med at lære sin nye by at kende, får hun bogstavelig talt også fingrene i en meget ubehagelig drabssag, der involverer små børn.
   

  En kontroversiel beslutninh

  Selvom opdagerne omkring Ryan hurtigt har en hovedmistænkt til afhøring, er det sin sag at skaffe de nødvendige beviser. Indtil Ryan insisterer på, at et barnelig graves op af jorden.

  Endnu noget vaklende
  Det mærkes endnu her i begyndelsen af serien, at stilen, tonen og personerne er noget vaklende. Helt ind til benet kan begivenhederne således dårligt nå.

  Central kvindelighed
  Ikke desto mindre er valget af åbningshistorie ganske velovervejet, da den både er universel at identificere sig med og samtidig åbner muligheder for spæde vinkler på chefpatologens kvindelighed og beskytterinstinkt - der må og skal være centralt for serien.

  Stereotype genreklichéer
  Episoden kommer nogenlunde elegant omkring de mange stereotype genreklichéer, hvor chefer og undersåtter skændes med korslagte arme, men også her er der detaljer, der med fordel kan falde bedre i hak.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1996, Storbritannien, Krimi, Drama, 90 min.

  Dansk titel: Silent Witness: Buried Lies (tvs)
  Instr: Harry Hook Prod: Tony Dennis Manus: Kevin Hood Foto: Brian Tufano Klip: John MacDonnell Mus: Geoffrey Burgon