Silverado (1985)

  To cowboys' retfærdighedstogter i det vilde vesten.


  OVERFLOD AF BANALITET

  Lawrence Kasdans western "Silverado" er en regulær overflod af banalitet - en klassisk og bundforudsigelig historie uden noget forsøg på at tilføje genren friskhed og originalitet.

  Bundklassisk
  Men som bundklassisk og klichéfyldt western fungerer "Silverado" til gengæld ganske gennemsnitligt. I hvert fald er der underholdning, så længe alle helte og banditter rider rundt i det vilde vesten og plaffer hinanden ned, råber slemme bandeord og drikker masser af whisky.
   

  Cowboy-venner

  De to cowboys Paden og Emmett bliver gode venner i filmens start, og de følger hinanden gennem resten af filmen. Dog vil skæbnen, at de ind imellem må gå forskellige veje. Emmett skal befri sin lillebror Jake, mens Paden finder et arbejde hos den gamle ridekammerat og nu sherif Cobb.


  Overfladisk instruktion
  Lawrence Kasdan instruerer overfladisk, når han endelig vil give nogle personkarakteristika. John Cleese er ganske vist en fornyelse i en sherif-birolle, men han er så underligt ligegyldig i sammenhængen. Det samme gælder spilleren Slick, der i Jeff Goldblums karakteristik nærmest kun medvirker "for sjov".

  Vag humor
  Humoren er tilstede, men den er vag og uden gnist. Skuespillet er udmærket, det tekniske håndværk overbevisende. Bruce Broughton har komponeret en lige lovlig bombastisk og patriotisk underlægningsmusik. Filmet on location i New Mexico.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024