The Town (2010)

  Boston har 300 bankrøverier om året. Vi følger et af ofrene og hendes røver, hvis liv på forunderlig vis flettes sammen.


  MODEN ACTION

  Den måske lidt flødebolle-firskårne skuespiller Ben Affleck beviser her for alvor sit værd som instruktør.
   

  Moden og mådeholden action

  "The Town" er moden og mådeholden action over hele 2,5 timer, og det kræver sin tovholder. Boston har alle dage været hårdt ramt af bankrøverier. Hele 300 bliver det til om året, og røverne kommer som regel fra bydelen Charlestown.
   

  Professionelle røvere

  Således også Doug og hans sjak af professionelle røvere. De er godt i gang med en rutineopgave: At røve en bank for en håndfuld millioner. Skæbnen vil, at Doug efterfølgende render ind i et af ofrene for røveriet, en ung og tiltalende kvinde. Det usandsynlige sker nu, at de to bliver forelskede og indleder et forhold.
   

  Et spørgsmål om tid

  Men det er vel kun et spørgsmål om tid, før den utålelige sandhed kommer frem, alt imens Doug fortsætter sine bankrøverier - nu med en dårlig smag i munden.

  Stramt og direkte fortalt
  Langt fra fritaget for klichéer, men beundringsværdigt stramt og direkte fortalt, leverer "The Town" varen som action med noget på hjerte. Rigtig mange dygtige skuespillere omgiver Ben Afflecks hovedrolle, og de er alle medvirkende til at fastholde spændingen og troværdigheden.

  Intimitet
  En af de primære kilder til filmens høje kvalitetsniveau er dog, at fortællestilen ikke er overgjort. Rigtig mange scener er fritaget for filmmusik, således at der opstår en intimitet i både action og romance.

  Det moralske dilemma
  Det store moralske dilemma, som hovedpersonen tumler med, er filmens svageste og mest klichéprægede led. Men samtidig er der en stor og utæmmelig tiltrækningskraft mellem uskyld og dæmoner.

  Byens puls
  Det intense portræt af Boston er en vigtig brik i filmens identitet: Storbyen fra alle tænkelige vinkler i en flot og ukrukket fotografering.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2010, USA, Action, Krimi, Thriller, 125 min.

  Dansk titel: The Town
  Instr: Ben Affleck Prod: Basil Iwanyk, Graham King Manus: Peter Craig, Ben Affleck, Aaron Stockard Baseret på: romanen "Prince of Thieves" af Chuck Hogan Foto: Robert Elswit Klip: Dylan Tichenor Mus: David Buckley, Harry Gregson-Williams
  Priser
  • AAN - Bedste birolleskuespiller (Renner)
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Renner)