Something's Gotta Give (2003)

  En skørtejæger i tresserne opdager skønheden hos en jævnaldrende kvinde og oplever for første gang dybere kærlighedsfølelser.


  SKØN KOMEDIE

  Den modne Jack Nicholson har mere at byde på i sine senere roller: Den fantastiske skuespiller viser nye sider af sit store talent, og det er en fornøjelse at se ham i denne letløbende komedie om at vinde en jævnaldrende kvindes gunst.

  Kvinder på samlebånd
  Harry Sanborn er godt oppe i tresserne, men forfører stadig purunge kvinder på samlebånd og har egentlig aldrig haft et længerevarende forhold. Da han er i gang med en af sine unge kvinder, støder han pludselig ind i dennes mor Erica, der er på Harrys egen alder. "Sådan en" har han stort set aldrig set før. I hvert fald har han aldrig interesseret sig for dem.

  Uventede vibrationer
  Det ændrer sig nu. Da Harry under sit ophold hos kæresten og moderen får et hjerteanfald, beordres han til at ligge stille, og nu opstår der uventede kærlige vibrationer mellem Harry og Erica. Men hvad skal der ske, når Harry engang bliver frisk igen og kan gå sin vej. Er han klar til et mere struktureret følelsesliv?

  Hjertevarm og kærlig
  Filmen er hjertevarm og kærlig med kun et strejf af det vamle, og man kan klare mange tvivlsomme øjeblikke, når ellers skuespillet slår gnister og humoren assisterer på skønneste vis.

  Samspil i særklasse
  Samspillet mellem Nicholson og Keaton er i særklasse. De spiller begge i grænselandet mellem alvor og overspil. Ikke på noget tidspunkt er man dog i tvivl om, hvad det hele skal ende med, men det gør ikke så meget, når bare man bliver underholdt så ganske glimrende undervejs.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, USA, Romantik, Komedie, Drama, Biler på film, 125 min.

  Dansk titel: Når du mindst venter det
  Instr: Nancy Meyers Prod: Bruce A. Block, Nancy Meyers Manus: Nancy Meyers Foto: Michael Ballhaus Klip: Joe Hutshing Mus: Hans Zimmer
  Priser
  • AAN - Bedste skuespillerinde (Keaton)
  • GG - Bedste skuespillerinde (Keaton)
  • GG-N - Bedste skuespiller (Nicholson)