The Counselor (2013)

  En succesfuld advokat kommer i alvorlige problemer, da han fristes ind i omfattende distribution af hårde stoffer.


  FLOT PÅ OVERFLADEN

  Strømlinet og visuelt elegant sender veteraninstruktør Ridley Scott os ud på en sand deroute, eller rettere: Filmens hovedperson, "Advokaten", er på sikker kurs mod afgrunden. Han havde ellers alt...

  Høj pris for fristelse
  Godt job, lækker bil og lillemor på krogen afholder nemlig ikke Advokaten fra at gå aktivt ind i distribution af hårde stoffer, noget, der skal komme til at koste ham afsindigt dyrt.

  Sammenhængskraft savnes
  Der er scener i "The Counselor" af stor dramatisk intensitet, men det helt overordnede problem ved filmoplevelsen er, at man mangler sammenhængskraft.

  Taber tråden
  I detaljerne, skuespillerpræstationerne og det dramatiske drive er der ellers saft og kraft nok til at forme en forførende actionthriller uden omsvøb, men filmen taber tråden og bliver tørt uinteressant.

  Sex, vold og stoffer
  Sex, vold og stoffer er saftige hovedingredienser, men filmen satser på klichéerne, snarere end fornyelsen. Dog er scenen, hvor Cameron Diaz boller en bil (sådan omtaler hun det selv) unik (i sin tåbelighed). Manden på den anden side af forruden er Javier Bardem, der forståeligt nok er ved at tabe underkæben ved synet af bundløs bundgnidning mod rude.

  Klamt mord
  Ingen af de stærke navne får rigtigt noget at arbejde med. Brad Pitt får dog æren af at være hovedperson i et af de mere klamme mord begået på film.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024