Jack Reacher: Never Go Back (2016)

  En ualmindelig specialtrænet major bliver trængt op i en krog af barske bagmænd, men klarer skærene med bravour.


  LILLE MAND - STORT POTENTIALE

  Sammenhængende film:

  Jack Reacher (2012)

  Jack Reacher: Never Go Back (2016)

   

  Uinspireret og bundforudsigelig opfølger i Jack Reacher-regi: 2’eren er uden ret meget glimt i øjet og står reelt stille i sin egen stereotypiske omgang med karakterer og actionplot.

   

  Lille mand med stort potentiale

  Tom Cruise er endnu engang den lille mand med det store potentiale. Er han trængt op i en krog, finder han altid en udvej, og hvis ikke der er en udvej, finder filmen en til ham – og helst i sidste øjeblik.

   

  Potentielt familiekoncentrat

  Den helt store psykologiske spænding tilføres med et potentielt familiekoncentrat. Kan det tænkes, at den rebelske og møgirriterende lille teenagepige i virkeligheden er dén datter, Reacher aldrig har kendt? Svaret blafrer i det åbne lige til filmens slutning.

   

  Pæn intensitet

  Actionkoreografien fremstår professionelt, og der opstår bestemt scener af pæn intensitet, når kamp/flugt-tematikken med overmenneskelig overbygning rigtig kommer i omdrejninger.

   

  Frygter ingenting

  Reacher frygter reelt ingenting, måske er det også derfor, der mangler lidt kant i det gennemsnitlige plot. Der er ikke rigtig noget sved i håndfladerne, for løsningerne opstår af sig selv, når Reacher er så usårlig – og det bliver kedeligt for tilskueren.

   

  På cruise control

  Når filmmusikken sætter ind, er det med vulgært eftertryk. Cruise spiller på cruise control, og der er ikke ret mange interessante spillere på rollelisten, der kan yde ham et ellers hårdt tiltrængt modspil.

   

  Overfladiske skrammer

  Hele pakken af fladpandet skrevet skurketypegalleri figurerer fra ende til anden. Der hersker ikke på noget tidspunkt tvivl om, at Reacher klarer dem alle uden selv at få andet end overfladiske skrammer.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2016, USA, Kina, Action, Krimi, 118 min.

  Dansk titel: Jack Reacher: Never Go Back
  Instr: Edward Zwick Prod: Tom Cruise, Don Granger, Christopher McQuarrie Manus: Richard Wenk, Edward Zwick, Marshall Herskovitz Baseret på: roman af Lee Child Foto: Oliver Wood Klip: Billy Weber Mus: Henry Jackman