Mad Men [2] (2008)

  I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med endnu flere af tilværelsens mange prøvelser.


  SPIL FOR GALLERIERNE

  Sammenhængende i denne serie:
  Mad Men [1] (2007)
  Mad Men [2] (2008)
  Mad Men [3] (2009)
  Mad Men [4] (2010)
  Mad Men [5] (2012)
  Mad Men [6] (2013)
  Mad Men [7] (2015)

  "Mad men"-serien er så meget mere end glamour og tyndslidte klichéer. I virkeligheden er det udvidede spil for galleriet i den intense handling et indblik af stor psykologisk indsigt i den svære kunst at leve livet.

  Uspoleret udtryk
  Seriens rene og uspolerede udtryk er en af nøglerne til den ægte rundtur i menneskesindets daglige søgen efter mening. Stilen er uændret: rolig, ukrukket og med fokus på dramaerne bag facaden snarere end sminken udenpå.

  Søgen efter lykke?
  Menneskeskæbnerne i serien er godt nok i vidt omfang optaget af at opnå popularitet, rigdom, seksuel tilfredsstillelse og måske - i yderste instans - lykke, hvoraf kun sidstnævnte er af dybere mental karakter.

  Dramatisk nerve
  De stilistisk stringente narrative greb i serien er kraftigt medvirkende til at fastholde en intens og dramatisk nerve. En helt igennem rolig kameraføring og klipning fører og forfører i det perfekte tidsbillede af New York i 1960'erne.

  Barberet lydside
  Nok så centralt er den mesterligt barberede lydside i sig selv en enormt kraftfuld medspiller i alle de følelsesmæssige udsving. Når både sorgen og glæden i den enkeltes hverdag får lov at stå alene, stikker de så uendeligt meget dybere.

  Følelseskaos
  Som man klart fornemmede det i 1. sæson, er alle personerne i den brede men meget overskuelige palet fulde af udviklingsmuligheder. Det er ikke til at sige, hvor den enkelte bevæger sig hen, blot er der et typisk fællestræk mod det følelsesmæssigt kaotiske.

  Skønhed kommer indefra
  Skønhed kommer indefra - seriens største force: den stramt instruerede visuelle gendannelse af 1960'ernes New York er eneste overflade-behandling af det helt igennem fascinerende menneskelige fokus.

  Naturlig linje
  Skuespillet fortsætter ad en naturlig og troværdig linje, og man støder ikke på én enkelt skuespiller, der ikke yder en art saft og kraft til begivenhederne.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2008, USA, Drama, Romantik, Børn på film, Teenagere, 585 min.

  Dansk titel: Mad Men [2]
  Instr: Tim Hunter, Adam Bernstein, Leslie Linka Glatter, Jennifer Getzinger, Phil Abraham, Michael Uppendahl, Alan Taylor, Matthew Weiner Prod: Dwayne L. Shattuck, Blake McCormick, Jonathan Abrahams, Todd London Manus: Matthew Weiner Foto: Chris Manley Klip: Malcolm Jamieson Mus: David Carbonara
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • GG - Bedste dramaserie
  • GG - Bedste skuespiller (Hamm)