Anja efter Viktor (2003)

  Det etablerede kæresteforhold mellem Anja og Viktor kommer på alvorlige prøver i denne tredje film om det unge par.


  BAR RØV TIL HIKKEKLIKEN

  Sammenhængende film i serien:

  Kærlighed ved første hik (1999)
  Anja og Viktor (2001)
  Anja efter Viktor (2003)

  Anja og Viktor - Brændende kærlighed (2007)

  Anja og viktor - i medgang og modgang (2008)

  Love at first hiccup (2009)


  Udtrykket "bar røv" passer glimrende på denne tredje film i serien om det unge danske kærestepar, Anja og Viktor: Filmen er en slags studenterbrød, hvor man har pakket krummerne fra gulvet ind i en klistret masse og serverer det som kulørte kugler.

  Ren spekulation i solgte billetter
  Det er endog meget vanskeligt at være flink ved en film som "Anja efter Viktor", der ned i mindste detalje er ren kommerciel spekulation. Når nu de to første film begge blev biografsucceser, så måtte treeren jo også komme. Filmen er i sammenligning med sine forgængere dog tåbelig, og som produktion mere overordnet en katastrofe.

   

  Smider tøjlerne

  Det lader til, at instruktør Charlotte Sachs Bostrup smider tøjlerne allerede efter et halvt minut, og filmen traver herefter derudad efter forgodtbefindende. Det kræver særdeles talentfulde skuespillere at skabe en god film uden instruktørens tydelige tilstedeværelse, og gode skuespillerpræstationer former "Anja efter Viktor" desværre kke.

  Krampelatter nødvendig
  Man kan i det mindste glæde sig over, at skuespillerne har udtrykt, at de morer sig mægtigt under optagelserne og er som en stor familie. Men resultatet som vi andre skal bevidne er uheldigvis så slet, at en krampelatter er nødvendig for at finde forløsning.
   

  Tynd og tåbelig historie

  Historien er ligeså tynd, som den er tåbelig. Rødkindede Robert Hansen, stoute Sofie Lassen-Kahlke og hele kavaleriet af biroller spiller på de samme stereotyper og replikker. Man bad den stille bøn: Lad der ikke komme flere film i denne serie.. (men bønnen blev ikke hørt!)  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, Danmark, Komedie, Romantik, Familie, 84 min.

  Dansk titel: Kærlighed ved første hik 3 - Anja efter Viktor
  Instr: Charlotte Sachs Bostrup Prod: Regner Grasten Manus: Henrik Frederiksen, Ib Kastrup Baseret på: karakterer af Dennis Jürgensen Foto: Lars Vestergaard Klip: Peter Brandt, Mogens H. Christiansen, Thomas Krag, Kasper Leick, My Thordal Mus: Karl Bille, George Keller