Message in a Bottle (1999)

  En Chicago-journalist finder en gammel flaskepost og opsøger forfatteren bag den.


  KÆRESTESORGER FOR DE KRÆSNE

  En småbuttet Kevin Costner i selskab med en blondine fra Hollywood i en sørgmodig romantisk film? Det lyder umiddelbart slemt og vammelt og får en til at overveje at løbe skrigende bort. Men døm ikke filmen på forhånd - den er rent faktisk ganske velment og kan såmænd godt være sig selv bekendt.

  En flaskepost i Chicago
  På en løbeturspause midt i sin stormende karrieretilværelse i hjertet af Chicago finder Theresa Osborne en flaskepost. I brevet står der alle de ord, som forsømte kvinder ønsker at læse: En mand fortæller sin elskede, hvor meget han elsker hende, og hvor ked af det han er, over at han aldrig har vist sin elskede det nok.
   

  Vild i varmen

  Theresa, der selv er skilt og har en lille søn, er helt vild i varmen efter at komme i kontakt med manden bag brevet, så hun sætter en større eftersøgning i gang - og den bærer frugt. Nogle uger senere kan hun rejse af sted og møde sin "udkårne", uden at han vel at mærke ved noget om hendes mission.

  Uundgåelig forelskelse
  En uundgåelig forelskelse er under opsejling i idylliske omgivelser ved havet og om bord på de gamle skonnerter, som den fremmede mand lever af at restaurere. Hans navn er Garret Blake, og for øjnene af sin gamle, livskloge far forfører han den modtagelige storbyjournalist.

  Mere end lykke & leg
  Der skal dog snart vise sig at stikke mere under end bare lykke og leg: Garret har mistet sin kone nogle år forinden, et tab han aldrig har lagt bag sig. Derfor er det ham meget svært at tage en ny kvinde til sig.
   

  Går fejl af hinanden

  Derfor rejser parret flere gange fra hinanden, før de igen kan ses en lille stund, før de igen går fejl af hinanden - med store frustrationer til følge. Men de største og mest ubærlige frustrationer opstår først sent i filmen efter en tragisk hændelse.

  Stor styrke
  Der er overraskende stor styrke i historien. Den er sjældent mere vammel, end det kan fejes bort med et lille niv i armen, og både Kevin Costner og Robin Wright Penn er tilforladelige i hovedrollerne. Paul Newman har en god birolle som Costners far, om end hans replikker somme tider kammer over i det lidt for moralsk belærende. Flot og indsmigrende i sit fotografiske udtryk og med køn musik af Gabriel Yared. "Message in a Bottle" giver sine tilskuere lov til at tænke over tingene.

  Ærgerlig slutning
  Ærgerligt er det derfor, at filmens sørgelige klimaks øjensynlig skal overstås så hurtigt som muligt, så man dårlig nok kan nå at blinke, før filmen er færdig. Hele forhistorien synes pludselig underligt overflødig og tyndbenet.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1999, USA, Romantik, Drama, Børn på film, Skibe på film, 128 min.

  Dansk titel: Brevet i flasken
  Instr: Luis Mandoki Prod: Jim Wilson, Denise Di Novi, Kevin Costner Manus: Gerald Di Pego Baseret på: roman af Nicholas Sparks Foto: Caleb Deschanel Klip: Steven Weisberg Mus: Gabriel Yared