Zucht (2007)

  En 12-årig dreng er på sommerudflugt med sin veninde og hendes far. Drengen er meget tiltrukket af pigens far og viser det på sin helt egen måde.


  DET ÆGTE HJERTE

  10 minutters kortfilmsrejse ind i et subtilt følelsesregister, hvor der banker et ægte hjerte, og hvor kærlighedens budskab formidles smukt.
   

  En stærk tiltrækning

  "Zucht" fortæller historien om 12-årige Erik, der er på sommerudflugt ved en lille sø sammen med sin veninde og dennes far. Erik er stærkt tiltrukket af faren og har svært ved at koncentrere sig om venindens søde små tilnærmelser. Han udtænker en fin og uskyldig måde at vise venindens far sin kærlighed på.

  Stærk formidling
  Uden vammel indpakning og i stor forståelse for den spirende barnlige seksualitet formidler instruktør Margien Rogaar den hjertelige historie stærkt i det komprimerede format.

  Intimitet og ægthed
  Intimiteten og ægtheden opnås gennem de små detaljer: Den stærke inddragelse af naturen, betagende nærbilleder af stor kunstnerisk variation, på det nærmeste ingen dialog og en kyndig instruktion. Det er et af disse små filmøjeblikke, hvor man mærker varmen ud af oprigtigheden fra første scene.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, Holland, Drama, Børn på film, Coming of Age, Homoseksuelt tema, 10 min.

  Dansk titel: Breath
  Instr: Margien Rogaar Prod: Burny Bos, Michiel de Rooij, Sabine Veendendaal Manus: Tjyying Liu Foto: Sal Kroonenberg Klip: Elsbeth Kasteel Mus: Tom Pintens
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation