Innerspace (1987)

  En uheldig mand får sprøjtet en skrumpet mand ind i sig og lærer at kommunikere med ham. Tiden er knap, for iltbeholdningen er lav.


  FJOGET POPUNDERHOLDNING

  Steven Spielberg har co-produceret denne komedie, hvori en fyr formindskes og ved en fejl sprøjtes ind i en tilfældig mand. Sjovt er det, da han finder ud af, at han har en anden mand i sig og farer forvildet rundt. Folk tror, han er gal, ligeledes den formindskedes kæreste.

  Vanvittig historie
  Efterhånden begynder hun dog at tro den vanvittige historie, fordi kæresten kan tale igennem sin "vært" og dermed overbevise hende. Nu kører det vilde lykkehjul. Miniput skal nå at komme ud af værten igen, inden der er gået et halvt døgn. Så er hans iltbeholdning nemlig opbrugt!

  Mini pumpes rundt
  Det er meget imponerende, når "vi befinder os" inde i værtskroppen. Det er livagtigt, når mini pumpes rundt i blodårerne i sin lille kapsel, eller når han er døden nær tæt ved en hjerteklap. Eller (amerikanersnot) når han kysses over i Ryan og ser, at hun er gravid. Alt dette er vellavet. Men så slutter det også dér!

  Vammelt & oversukret
  Hvis man overhovedet holder hele filmen igennem, er der mange ting, man må se gennem fingre med for at kunne acceptere. Meget er simpelthen for vammelt og oversukret.

  Svært at sluge
  Det er nemt nok at acceptere filmens latterlige og tåbelige plot som ren underholdning, men når det oven i købet skal spoleres af totalt sukret nonsens, så mister man tolerancen og vil ikke længere acceptere. Slutningen topper bunden.

  Flot teknisk niveau
  Opening credits er et kapitel for sig - de er imponerende lavet. Somme tider krydres filmoplevelsen af Jerry Goldsmiths veloplagte musik, somme tider ikke. Fotograferingen er som regel nydelig, både miniature og full-size! En film, man ser for at glemme, at man har set den.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, USA, Komedie, Action, Eventyr, Fantasi, 120 min.

  Dansk titel: Min mikromakker
  Instr: Joe Dante Prod: Michael Finnell Manus: Jeffrey Boam, Chip Proser Foto: Andrew Laszlo Klip: Kent Beyda Mus: Jerry Goldsmith
  Priser
  • AA - Bedste visuelle effekter