Rocking Silver (1983)

  En mand med rod i privatlivet forsøger at samle sit band fra ungdomsårene. Det kan vise sig svært, men er måske også de voksne mænds redning.


  HÆVET PROLETARFANE

  Muligvis Erik Clausens mest (ufrivilligt) komiske og politisk anslåede hverdagsdrama. Det er - som næsten altid i tilfældet Clausen - arbejderklassens film, hvad de centrale rollefigurers navne Benny, Frank, Johnny, Connie og Buller (uden fordomme i øvrigt) måske også antyder.

   

  Stikker af hjemmefra

  Det er Leif Sylvester, der i hovedrollen som Benny forsøger at samle trådene i sit eget liv (og knagende ægteskab med Connie). Det gør han ved at købe en antikvarisk Volvo-bus for 1400 kr. og stikke af hjemmefra. Målet er at samle rockbandet fra ungdomsårene og således genoplive "Rocking Silver".

   

  Alkoholiseret gadesut

  Det sværeste bliver at få liv i Erik Clausens Frank, der er en alkoholiseret gadesut. Her får vi filmens klart mest vellykkede sekvens, da Benny, Buller og co. fragter Frank til et baglokale i en badeanstalt (der mere minder om en slagtevask). Nu bliver han skrubbet og skuret efter alle kunstens - ublide - regler! Meget fine påfund.

   

  Samling på tropperne

  Efterhånden kommer der samling på tropperne, og de gamle rockgutter bliver en succes "i provinsen", hvor de underholder med evergreens fra den gamle skattekiste. Men der er også intriger og delte meninger, der er tæt på at gøre en ende på det hele, og oven i det melder Franks forsømte hippie-teenagesøn sig på banen. Er en forsoning mulig?

   

  Arbejderklasse-overflod

  "Rocking Silver" rummer ganske enkelt for mange arbejderklasse-replikker (primært lagt i Clausens egen mund, men også ud i skidt spillende birollers.) Det bliver både anstrengende og ufrivilligt komisk, og filmoplevelsen finder aldig en troværdig balance mellem det folkekomisk musikalske og mellemmenneskeligt intrigante.

   

  Interessante locations

  Gode takter undevejs følges af ligeså mange ubehjælpsomme scener, så nogen fryd bliver det aldrig rigtig til. Leif Sylvesters musik (med de mange evergreens) som bærende element vandt en Robert. Pletvis med meget interessante københavner-locations.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1983, Danmark, Komedie, Musik, Teenagere, 94 min.

  Dansk titel: Rocking Silver
  Instr: Erik Clausen Prod: Jacob Eriksen, Tine Hjortbøl Manus: Erik Clausen Foto: Morten Bruus Klip: Ghita Beckendorff Mus: Leif Sylvester
  Priser
  • RB - Bedste musik