Queer as Folk [1] (1999)

  To gode gamle venner, der begge er bøsser, kommer på glatis, da den 15-årige Nathan kommer imellem dem med sit iltre nyudsprungne sind.


  FARVERIG HOMO-INDSIGT

  Sammenhængende i denne serie:
  Queer as Folk [1. Season] (tvs) (1999)
  Queer as Folk [2. Season] (tvs) (2000)

  Gamle homofober kan begynde hér. Der er lige stor chance for, at de bliver "omvendt", som der er risiko for, at de bliver endnu mere fobiske.
   

  Fordomsfri beskrivelse

  "Queer as Folk" beskriver nemlig homoseksuelle og deres miljø ganske fordomsfrit, men samtidig også med visse stereotyper - alt i alt ganske troværdigt!

  Hektiske tilværelser
  De snart 30-årige venner, Stuart og Vince, lever et hektisk liv i Manchester på hver deres måde. Stuart har altid været den helt store scorekaj, og han har evig og altid sex med alle mulige fyre. Imens ser den forsigtige Vince til fra sidelinjen. Han har aldrig prøvet det vilde og er vist heller ikke meget for det.

  Hektisk seksuel debut
  En aften samler Stuart den 15-årige Nathan op i homomiljøet og tager ham med hjem til en hektisk seksuel debut. Det bliver begyndelsen til et umætteligt begær fra den unge knægt, der blomstrer op som nyudsprunget gay boy.

  Fantastisk galleri
  Et fantastisk galleri af bipersoner folder sig ud over otte afsnit af godt en halv times varighed. Hver person former sin egen identitet i serien, så der ikke er en eneste person, der fremstår som ligegyldig.

  I levende live
  Manuskriptforfatteren, Russell T. Davies, har en fantastisk evne til at tilføre sine rollefigurer liv i det de gør, og det de siger, og det bliver naturligvis forstærket af de mageløse skuespillere, der portrætterer dem i levende live.
   

  Selvsikker charmør

  Allerbedst er Aidan Gillen som den selvsikre charmør, Stuart, som måske nok på overfladen er rå og målrettet, men som også er ganske skrøbelig. Craig Kelly er skøn som den lidt kejtede og tilbageholdende, Vince, mens Charlie Hunnam er uden sidestykke, en rigtig lille energibombe.

  Eget sprog & univers
  Serien opbygger sit helt eget sprog og univers, som giver den farve, identitet og charme. Et eksempel mange kunne lære af.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021