The Bank Job (2008)

  En gruppe amatørkriminelle sætter sig for at begå alle tiders vildeste bankrøveri, da de har erfaret, at en bank står uden alarmer i en uge.


  TÆNDT SPÆNDING

  Trænger man til lidt at kvikke sig op på en grå hverdagsaften, så er den altid friske instruktør Roger Donaldson her klar med et indspark af de mere energiske. En gruppe amatørkriminelle får færten af, at en bank står uden alarmer i forbindelse med en ombygning og lejer sig ind ved siden af.
   

  En tunnel graves

  Herfra graver de en tunnel, der skal slutte lige under bankens store boks. Hvad de ikke ved, er, hvad de mange private bokse indeholder - hvilket betyder, at skulle de blive fanget, kan de skulle gruelig meget igennem.

  Uden unødvendigt fyld
  Filmen er først og fremmest skrabet for unødvendigt fyld. Det er i store træk ’lige på og hårdt’ og holdt i en god, adrenalinmættet atmosfære. "Naturligvis" er der også gjort plads til kærlighedsintriger, da en enkelt velskabt, kvindelig røver er med på holdet og frister en af de mandlige.

  Logistiske problemstillinger
  Forberedelserne og selve røveriet er interessante logistiske problemstillinger, som vores amatørhold klarer pænt. Men en stor del af spændingen i filmen skyldes netop, at røverne er amatører. Hvornår bliver de opdaget? At de taler meget afslørende i walkie-talkie undervejs er en kilde til både irritation og frustration.

  Veltimet højspænding
  Skuespillet er faktisk kun på det jævne, så det er ikke hér, man henter kilden til hårrejsning. Det er udelukkende i den veltimede og filmisk professionelle tilgang til den højspændte historie, der i øvrigt er baseret på virkelige hændelser.  Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024