Empire State (2013)

  Da to barndomsvenner planlægger at røve et meget dårligt sikret pengedepot, står en garvet politimand i vejen for succes.


  PASSABEL ACTION

  En del bedre end sit generelle rygte men stadig en actionfilm på klichépumperne: "Empire State" er passabel direkte-til-video-underholdning med en smule på hjerte.

  En million-fristelse
  Da Chris Potamitis får nyt job og degraderes til nattevagt i et dårligt sikret pengedepot, kan han ikke stå for fristelsen: at snuppe et par millioner. For der er alligevel ingen, der opdager noget. Den eneste sikring af pengene er nemlig - stort set - en døv schæferhund.

  Lunten lugtes
  Sammen med barndomsvennen Eddie planlægger Chris nu at gå all in på millionerne, men de bremses af betjenten James Ransome, der mener at have lugtet lunten og snart bliver en irriterende sten i skoen for et ellers ultralet kup.

  Forventelig action
  "Empire State", der også er navnet på pengetransportfirmaet, har lange scener af fuldstændig forventelig action. Men filmen overrasker også positivt ved at tage sig tid til både tegning af personkarakteristika og locations.

  Våd drengedrøm om lette penge
  Og så er det ekstremt primitive pengelager selvfølgelig en sprød om end usandsynlig detalje, der giver god gødning til en våd drengedrøm om meget lette penge.

  Pæne præstationer
  Liam Hemsworth gør det pænt i den fristede hovedrolle og får fint modspil af Michael Angarano. Som bredskuldret betjent er Dwayne "The Rock" Johnson lige dét, man forventer. David Wittmans musik fylder ikke hele billedet men træder fint i baggrunden ind imellem.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2013, USA, Action, Krimi, Thriller, 94 min.

  Dansk titel: Empire State
  Instr: Dito Montiel Prod: Randall Emmett, George Furla, Sandy Kyrkostas, Stepan Martirosyan Manus: Adam Mazer Foto: Dana Gonzales Klip: Jake Pushinsky Mus: David Wittman