Stadt Land Fluss (2011)

  To unge landmandsstuderende mænd erfarer, at de er tiltrukket af hinanden, men den ene har svært ved at vise følelser.


  ET SUG I MAVEN

  Tematisk beslægtede film:

  Stadt Land Fluss (2011)

  God's Own Country (2017)

   

  Her er - populært sagt - det uimodståelige og mesterlige alternativ til tåreperseren Brokeback Mountain (2005).

  Stærkt raffineret
  Langt fra landmandslir med fuldt strygeorkester - "Stadt Land Fluss" er en jordnær og stærkt raffineret skildring af homoseksuel tiltrækning og kærlighed. Den unge Marco er godt i gang med landmandsuddannelsen et sted lidt uden for Berlin, da den smukke Jacob pludselig dukker op som ny studerende.
   

  Gode øjne til hinanden

  De har begge et godt øje til hinanden, og der bliver sendt usikkert tændte blikke mellem landbrugsmaskinerne - men ingen af dem er umiddelbart klar til at gøre de nødvendige og efterhånden tiltrængt forløsende tilnærmelser.

  Sart & følt
  Filmens inddragelse af landmandslivet fungerer fænomenalt. I en sart og følt visuel stil bliver skyer, marker, jord og vand til en taktil del af filmoplevelsen: Du har som tilskuer selv jord mellem dine fingre, du dufter selv kornet.

  Gennemarbejdet ægte
  Samtidig forbliver filmen en gennemarbejdet ægte formidling af hverdagens små op- og nedture. Den tør skildre kedsomhed, tvivl, begær og frustration uden brug af musik. Den tør tegne omridsene af de to unge mænds søgen efter omfavnelsen og accepten af sig selv uden svulstig kameraføring.

  Hudløst ærligt
  Og manden bag disse elegante og begavede dispositioner er spillefilmsdebuterende Benjamin Cantu. Det er en film med et hudløst ærligt udtryk og et fantastisk dybt indblik i begærets og usikkerhedens kobling.

  Ufiltreret formidling
  Der er et livgivende og nødvendigt lynende glimt i øjet hos de to unge forelskede, så det befriende og smukke sug i maven kan indfinde sig og formidles ufiltreret til tilskueren; igen - som i hele filmen (på nær 1 minut sammenlagt) - fuldstændig uden underlægningsmusik.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2011, Tyskland, Drama, Romantik, Homoseksuelt tema, Dyr på film, 88 min.

  Dansk titel: Harvest
  Instr: Benjamin Cantu Prod: Björn Koll Manus: Benjamin Cantu Foto: Alexander Gheorghiu Klip: Szilvia Ruszev Mus: Keith Kenniff
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN - Reader Jury of the "Siegessäule"