Candy (2006)

  Et ungt, australsk par begynder en sikker vej mod afgrunden, da hårde stoffer bliver en del af hverdagen. Kan de vende bøtten?


  ET GODT SKUD

  En kærlighedsfilm med et godt skud heroin!, står der på dvd-cover’et til dette barske, men også meget klassisk definerede heroin-i-årer-sortsynsdrama.

  Det forventelige
  Det er en film, der serverer det forventelige. En platte med højtbelagte scener af sortrandet elendighed og sitrende abstinenshelvede, krydret med små, yndige glimt af de ægthedens følelser, der gemmer sig bag rusen. Samtidig har filmen også en pæn grad af troværdighed, effektueret ikke mindst i Heath Ledgers elegant sexede portræt af heroin-forføreren Dan.
   

  En håbefuld poet

  Dan er en håbefuld poet, der forelsker sig i kunstmaleren Candy. Begge har de gode muligheder for et sundt og indholdsrigt liv. Men så introducerer Dan heroinen, og inden længe er parret dybt afhængige og på sikker kurs mod det levende helvede.

  Tiltagende barsk
  Filmen bliver tiltagende barsk, ind imellem grænsende til et niveau, hvor kæden hopper af. Budskaberne er klare og entydige, og elementet af undervisning og moralsk løftede pegefingre er til at få øje på. Det er en svaghed, at heroinen bliver skudt så eksplicit ud i filmens årer, at der ikke er noget, der kan komme bag på tilskueren. Mens det er en styrke, at det eksplicitte er formidlet med en høj grad af indlevelse.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2006, Australien, Psykologisk drama, Drama, Romantik, 108 min.

  Dansk titel: Candy
  Instr: Neil Armfield Prod: Margaret Fink, Emile Sherman Manus: Neil Armfield, Luke Davies Baseret på: roman af Luke Davies Foto: Garry Phillips Klip: Dany Cooper Mus: Paul Charlier
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear nomination