A Little Closer (2011)

  En alenemor til to drenge kæmper med at finde kærligheden, samtidig med at hendes drenge har hver deres at slås med i en moderne verden.


  HJERTET BANKER

  + PLUS: hjertevarme | nærhed | ingen musik
  -MINUS: lidt springende sidste halvdel

   

  Matthew Petock spillefilmsdebuterer her flot som instruktør med et hjertevarmt, oprigtigt og stemningsfunderet hverdagsdrama. "A Little Closer" ønsker mere end noget andet at tegne lyriske billeder af livets små - og særligt store - udfordringer, som de kredser om alenemoren Sheryl og hendes to drenge på 12 og 15.

   

  Særligt betagende

  Det særligt betagende ved "A Little Closer" er netop, at filmen går lidt tættere på, end vi er vant til fra USA. Ikke alene er nærheden karakteriseret ved håndholdt autenticitet i kameralinsens møde med hovedpersonerne. Temaer som kærlighed og sex er også skønt ufiltreret, lige fra den famlende teenagers første seksuelle erfaring til morens ligeså famlende forsøg på at (gen)finde kærligheden.

   

  Bandage på øjet

  Sheryl er fattig alenemor i 40'erne, og filmen begynder med en dramatisk hændelse, der kan give yderligere betændelse i pengepungen. Hendes to drenge har nemlig "leget" med boremaskinen, hvorpå 12-årige Stephen får boret i øjet. Derfor render han det meste af filmen rundt med en større bandage på det ene øje. 

   

  Seksuelle erfaringer

  Stephens storebror Marc på snart 16 er langt mere interesseret i at gøre sig seksuelle erfaringer. Langsomt, men sikkert lykkes det ham at overtale en jævnaldrende pige til at "komme kærester", men hun er en sart blomst, der får svært ved at stå model til Marcs determinerede liderlighed.

   

  Lidt tættere på kærlighed

  Stephen på 12 er selv i færd med at gøre sig nogle meget spæde erfaringer med den kildende spænding, og det lykkes en pige at få ham overtalt til en serie trutmundskys efter en gåtur på togskinnerne. Alt i alt tre familiemedlemmer, der hver især forsøger at komme lidt tættere på kærlighed - eller en forståelse af den, om ikke andet.

   

  Upoleret

  Der er ikke noget højdramatisk eller på nogen måde poleret ved Petocks film. Her er ingen underlægningsmusik, og drama og nærvær er lagt op til tilskuerens egen perception og perspektivering. Mest intens er filmen i første halvdel, hvorefter springene mellem de tre skæbner bliver lidt mere usammenhængende.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2011, USA, Drama, Børn på film, Teenagere, 72 min.

  Dansk titel: A Little Closer
  Instr: Prod: Holly Clarke, Rachael Kliman, Matthew Petock, Zachary Shedd Manus: Matthew Petock Foto: Daniel Patrick Carbone Klip: Matthew Petock
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation