The Wild Geese (1978)

  En gruppe aldrende og for længst pensionerede soldater bliver hyret til en storstilet mission i Afrika.


  GUMPETUNGT

  Overlangt, uinspireret og stift serveret krigsdrama om en gruppe aldrende og for længst pensionerede soldater, der bliver akut hyret til en storstilet mission i Afrika.

  Ubehjælpsomt
  Med store stjerner som Richard Burton, Roger Moore og Richard Harris i hovedrollerne og en potentielt potent historie om magtdemonstration, racisme og verdenspolitik, er det ærgerligt, så ubehjælpsomt resultatet af anstrengelserne er.

  Ikke ud over rampen
  Hverken i genforeningen af gamle gutter i camouflagedragter eller eksplosionerne i det tørt svedige Afrika kommer "The Wild Geese" tilnærmelsesvis ud over rampen.

  Gumpetungt
  Filmen forbliver til sidste scene gumpetung og konstrueret. En 2'er med andre skuespillere og et betændt nazistisk plot fulgte oven i købet i 1985. Filmen blev optaget i Sydafrika og fik måske i lidt for høj grad et "western-præg" som følge af valget af Andrew V. McLaglen som instruktør. 

   

  Western-slagsider

  I hvert fald klagede skuespiller Hardy Krüger sin nød i forhold til filmens slagsider, og han mente bl.a., at McLaglen skamklippede skuespillerpræstationen.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1978, Storbritannien, Schweiz, Krig, Action, 134 min.

  Dansk titel: De vilde gæs
  Instr: Andrew V. McLaglen Prod: Euan Lloyd Manus: Reginald Rose Baseret på: roman af Daniel Carney Foto: Jack Hildyard Klip: John Glen Mus: Roy Budd