Wunderkinder (2011)

  Ukraine, 1941. Tre børn med store musikalske talenter er venner på tværs af tro, men venskab og musik trues for alvor af den tyske invasion.


  TERRORISEREDE TONER

  Det skal ikke være nemt at være vidunderbarn, særligt ikke når nazisterne tiltvinger sig magten og dissekerer al kultur. To jødiske musikerbørn og deres tyske veninde i Ukraine forsøger at holde tonerne fri af terror, men dén mission er selvsagt nærmest dødsdømt.

  Hæderlig venskabsdramatik
  "Wunderkinder" er hæderlig venskabsdramatik tilført nazistisk terror og heraf følgende frygt for adskillelse, deportation og håbløshed. Det er ikke nogen solidt gennemført produktion, og den har bl.a. problemer i børneskuespillet, hvor det har været vigtigst at caste rigtige vidunderbørn i hovedrollerne.

  Rigtige musikerbørn
  Det tilfører selvsagt dramaet en god portion autenticitet, at børnene rent faktisk er dygtige ved tangenter og strenge, men det holder til gengæld ikke vand (i alle scener), at skuespilsteknikken ikke ligger lige for.

  Sær sammenstilling
  Filmens rollebesætning er i øvrigt sært sammenstillet af amatører og professionelle. Alle taler de tysk, selvom nogle er russere eller ukrainere - men det skal jo også være børnevenligt - eller hvordan man nu skal tolke disse valg.

  Historisk atmosfære
  Kammerat Stalin er tilskuer til en af de musikalske optrædener, og filmen vil i det hele taget gerne indramme begivenhederne i en historisk atmosfære - med begrænset effekt.

  Ægte trekantsvenskab
  Dramaet er som helhed "sødt", sådan at forstå at trekantsvenskabet er fuld af ægthed bag den lidt kantede præsentation. Til gengæld er der alt for meget musik bag den musik, der allerede er i handlingen. Det bliver for meget sødsuppe i det lange løb.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2011, Tyskland, Krigsdrama, Børn på film, Musik, 100 min.

  Dansk titel: Vidunderbørn
  Instr: Markus Rosenmüller Prod: Alice Brauner, Artur Brauner, Hans-Wolfgang Jurgan Manus: Artur Brauner, Stephen Glantz, Kris Karathomas, Markus Rosenmüller Foto: Roman Nowocien Klip: Raimund Vienken Mus: Martin Stock
  Priser
  • BUSTER - Best Buster Award (Manuskript)