Extreme Measures (1996)

  Til sin store skræk erfarer en ung læge, at en entusiastisk kollega gennem længere tid har anvendt mennesker i sine dødbringende forsøg.


  STRESSENDE SPÆNDING

  Alternativ action, dog fortalt på en yderst larmende og stressende måde. Hugh Grant præsterer pænt i hovedrollen som den unge læge Guy Luthan, der havner i en frygtelig nervepirrende situation.

  Et mystisk dødsfald
  En dag får han en meget syg patient ind på akut'en, men der er slet ingen, der kan gennemskue, hvad manden fejler. Han har vilde kramper og er helt umulig at holde i ro. Inden længe er han død.

  En ubehagelig hemmelighed
  Bagefter kan Guy ikke slå patienten ud af hovedet, selvom han opfordres til at glemme alt om det. Allerede i forbindelse med disse opfordringer fornemmer han, at der stikker noget under, og han bliver meget ihærdig for at finde frem til hemmeligheden.
   

  Blandt de hjemløse

  Inden han ser sig om, er han havnet dybt nede under jorden blandt de hjemløse. Her erfarer han, at der er nogen, der 'stjæler' de hjemløse til uforsvarlige forsøg med bortoperation af rygsøjlestykker. Da Guy er nået frem til denne vanvittige sandhed, begynder det først at gå rigtig galt for ham.

  Overgearet
  Fotograferingen, lyssætningen og lyden forstærker hidsigt og nærved overgearet de obskure stemninger. Hvorfor er det nødvendigt at larme og stresse så meget?

  Skru dog ned!
  Det bliver virkelig for meget i længden, man sveder og har det ikke just komfortabelt med filmen. Så skru dog ned for lyd, lys og bevægelse... Gene Hackman, Sarah Jessica Parker, David Morse og Bill Nunn dukker op i mere eller mindre overfladiske biroller. Gene Hackman ser vi mildest talt ikke meget til.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1996, USA, Thriller, Krimi, Mystik, 113 min.

  Dansk titel: Ekstreme metoder
  Instr: Michael Apted Prod: Elizabeth Hurley Manus: Tony Gilroy Baseret på: roman af Michael Palmer Foto: John Bailey Klip: Rick Shaine Mus: Danny Elfman