Stripes (1981)

  Det viser sig at være en stor fejltagelse for en grænsesøgende mand at melde sig til militæret. Men når nu han er der, kan han jo ligeså godt få lidt sjov ud af det.


  MILITÆR-PARODI

  I forsøget på at finde nyt indhold i tilværelsen vælger John Winger at melde sig frivilligt til militæret. Her regner han med, at hans liv får tilført nye dimensioner.
   

  Rekrutter på flugt

  Han finder dog ret hurtigt ud af, sammen med sin ven Russell, at militæret ikke lige er sagen, og de forsøger at stikke af et par gange. Begge gange stoppes de imidlertid af et par tiltalende militær-politikvinder, der forstår at "overtale" de to herrer til at blive.

  En elendig deling
  Murrays militære deling fungerer mildest talt elendigt, og det er kun med hiv og sving, at de ikke vrages helt. Nu sendes de til gengæld i krig i et helt specielt køretøj, og denne krig går ikke stille af sig..

  Niveauet daler
  "Stripes" lægger ud med en række gode tekniske detaljer og rigtigt morsomme scener i anslaget, men siden daler niveauet støt, og man ender ved gulvhøjde. Alligevel er der nok gode vittigheder og veloplagt skuespil til at gøre filmen jævnt seværdig.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1981, USA, Komedie, Farce, Krig, 103 min.

  Dansk titel: Basser og bisser
  Instr: Ivan Reitman Prod: Ivan Reitman, Dan Goldberg Manus: Len Blum, Dan Goldberg, Harold RamisBill Butler Foto: Bill Butler Klip: Eva Ruggiero, Michael Luciano, Harry Keller Mus: Elmer Bernstein