Rosewood (1997)

  En gruppe afroamerikanere i en lille by jages og dræbes, efter at en hvid kvinde har bildt sheriffen ind, at hun er blevet voldtaget af en sort mand.


  EFFEKTIVT BILLEDE PÅ HAD

  En overbevisende scenografi og en stribe stærke skuespillere er sammen med en energifyldt historie med til at gøre "Rosewood" til et ægte nervepirrende billede af fremmedhadet i 1920'ernes USA.

  Sorte lagt for had
  Ikke længe efter at den fremmede sorte Mann er ankommet til lilleputbyen Rosewood, bryder helvede løs. En hvid kvinde bliver gennembanket af sin hvide kæreste, men påstår, at det var en sort mand, der gjorde det.

  En lavine af mord
  Dette sætter en hel lavine af bestialske mord i gang: De hvide racister kaster sig over sagesløse sorte med en glubende hadsk appetit. Ingen sort kan vide sig sikker, også børnene slagtes.

  Hovedet koldt
  En enkelt hvid mand, den lokale købmand John Wright, formår at lægge bånd på sit fremmedhad og give et par af de truede sorte et skjulested, men hvor længe kan han holde de sultne racister på afstand?

  Hadsk stemning
  Den hadske stemning er skræmmende oprigtig takket være en serie meget kraftfulde skuespillerpræstationer. Angsten og flugten på den anden side er ligeså nervefyldt og medrivende, og disse menneskelige styrker i filmen forstærkes af den gennemarbejdede fotografering, der er både stilren og episk. Manuskriptet er baseret på en virkelig hændelse.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1997, USA, Drama, Action, Historie, 135 min.

  Dansk titel: Rosewood
  Instr: John Singleton Prod: Jon Peters Manus: Gregory Poirier Foto: Johnny E. Jensen Klip: Bruce Cannon Mus: John Williams
  Priser
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering